Muž zaražene državne tajnice je šef kabineta generala Fuzula

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus, a istu uputu su dobili svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nakon što je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na korona virus. Suprug Ivane Franić je pukovnik Hrvatske vojske. Nije nam htio komentirati je li i on prisustvovao vjenčanju kćeri generala Fuzula, pišu 24 sata.

– Ne bih komentirao. Supruga je bolesna, ja nisam zaražen i ne trebam o tome komentirati i stvarati daljnji nemir. Ako je ona bolesnik, nije korektno da se širi priča o tome, treba to malo zaustaviti jer se svakome može dogoditi. Na godišnjem sam odmoru, kod kuće sam i ništa ne širimo. Ona je u statusu bolesnika i molim vas da poštujete to – rekao nam je suprug Ivane Franić.

Franić je šef kabineta generala Mladena Fuzula, odnosno načelnik Ureda zapovjednika Zapovjedništva za potporu, doznajemo od glasnogovornika MORH-a.

– Nijedan od jedanaestorice zaposlenika MORH-a koji su bili uzvanici na svadbi kćeri generala Fuzula nije bio na radnom mjestu. Nijedne sekunde. Od njih 11, dvojicu je zadarski županijski zavod poslao na testiranje i bili su negativni. Sva jedanaestorica su na godišnjem odmoru i nijednog dana nakon toga nisu bili na poslu. A zašto je županijski zavod proglasio mjeru distanciranja, a ne samoizolacije, to je u njihovoj nadležnosti – rekao nam je glasnogovornik MORH-a Dražen Jonjić. Dodaje da u MORH-u provode sve mjere propisane od Nacionalnog stožera, uključujući i nošenje maski, a sasatanke organiziraju samo u najnužnijim situacijama sa smanjenim brojem ljudi.

FOTO: MORH

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...