Na Punti Bajlo penjanje na morskim liticama, uspon završava padom u more

Sekcija sportskog penjanja Planinarskog društva „Paklenica”, organizira deep water solo (DWS) natjecanje u brzinskom penjanju.

Natjecanje će se održati u nedjelju 5. srpnja na Punti Bajlo u Zadru s početkom u 12 sati. Hrana će se dijeliti u 18 sati za sve sudionike natjecanja. U 20 sati na rasporedu je podjela nagrada, nakon čega slijedi zabavan program.

Deep water solo je penjanje na morskim liticama gdje svaki uspon završava padom u more. Od opreme penjač koristi samo cipele za penjanje (penjačice). Natjecanje je osmišljeno tako da se svakom penjaču mjeri vrijeme potrebno za prelazak određenog dijela stijene.

– Ovim natjecanjem zaključit ćemo penjačku godinu u dvorani i otvoriti sezonu penjanja „vani”. Na ovakav oblik natjecanja smo se odlučili s obzirom na jako ograničene prostorne uvjete u kojima se održavaju naši treninzi inaće te nismo u mogućnosti trenirati u istoj tokom ljeta. Ovom prilikom ističemo i dugogodišnji problem s kojim se sportsko penjanje u Zadru susreće, a to je alarmantan nedostatak prostora za ovaj sport. No, naša malena boulder dvorana od svega 60 m2 zahvaljujući kreativnosti članova i trenera i dalje uspijeva iznijeti sve zahtjeve treninga i priprema za natjecanja, poručuju iz Sekcije sportskog penjanja Planinarskog društva „Paklenica”.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...