Na Zrću zabranjeni festivali, a u Biogradu organiziraju ogroman koncert!

Dok je sa Zrća danas stigla obavijest da se zbog situacije s koronavirusom otkazuje BHS Island, jedini festival koji je bio najavljen za ovu godinu, u Biogradu na moru sprema se koncert bosanskohercegovačkih repera Jale Brata i Bube Corellija.

Koncert je kao “mega koncert sezone” najavljen za petak 3. srpnja u Pattaya Beach Baru u Biogradu na moru, a karte su u prodaju puštene danas, što je objavljeno na Instagram i Facebook profilu Pattaye.

Zvali smo Pattayu i javio nam se njihov voditelj koji se predstavio kao Ivan te je rekao kako će se koncert održati. Kad smo ga pitali jesu li dobili dozvolu lokalnog Stožera civilne zaštite, rekao je da se za to trebamo obratiti vlasniku, no nije nam dao njegov kontakt ni ime, nego je samo rekao da će mu proslijediti naš broj.

Iako smo rekli da nam informacija treba odmah, ni nakon nekoliko sati nismo primili povratni poziv vlasnika. Još smo nekoliko puta zvali voditelja Pattaye i slali mu poruke, no ni on nam se više nije javio. Tek nam je navečer poslao sms da mu proslijedimo pitanja na mail što smo i učinili, a odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Biograd je u ožujku bio žarište zaraze koronavirusom

S obzirom na to da situacija s koronavirusom eskalira u Hrvatskoj, ali i u okolnim zemljama, a valja podsjetiti i da je upravo Biograd krajem ožujka bio žarište zaraze koronavirusom, kontaktirali smo njihov Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera civilne zaštite Biograda i dogradonačelnik Marijan Stopfer za Index je prvo rekao da ne zna za taj koncert i da će nam se javiti s povratnim informacijama, no da nikako nije dobro da se taj koncert održi. Ubrzo nas je nazvao i rekao da Beach Bar Pattaya nema dozvolu grada za održavanje nastupa bosanskih repera.

Šef lokalnog Stožera: Oni neće dobiti dozvolu, nisu ni prvi ni zadnji koji rade nešto bez dozvole

“Dozvolu za održavanje koncerata i događanja ne može dobiti nitko osim noćnog kluba, ali uz strogo praćenje mjera Zavoda za javno zdravstvo. Što se tiče kafića, oni neće dobiti dozvolu, a istu nije dobila ni Pattaya. No oni nisu ni prvi ni zadnji koji rade nešto bez dozvole”, rekao je Stopfer.

Istaknuo je da će Pattaya snositi sankcije ako se u njoj koncert održi.

“Upute Stožera su jasne, nije dobro da se održava koncert”

“Postoje službe i inspekcije koje su nadležne za postupanje u tom slučaju. Normalno je da će biti određene sankcije za Pattayu, ali mi im nećemo poslati inspekciju, već postoji policija koja to radi. Iskreno ne vjerujem da će održati koncert. Oni su vjerojatno tražili dozvolu od grada, ali je nisu dobili. Upute Stožera su jasne, nije dobro da se održava koncert. Znaju se upute i svi ih se trebaju držati. Kako sam rekao, Grad Biograd je jedino dozvolio noćnom klubu da radi u kasnim satima uz stroge mjere HZJZ-a, a ako se ne budu držali tih mjera, ni oni neće moći raditi”, rekao je Stopfer za Index.

Zvali smo i gradonačelnika Biograda Ivana Kneza, no tajnica nam je rekla da je on na bolovanju i da joj se ne javlja.

Podsjetimo, danas je klub Noa sa Zrća objavio da festival BSH Island odgađa za srpanj 2021. Iako su prvotno, navode, od vladinih dužnosnika dobili jasne upute da smiju organizirati festival s obzirom na to da je Noa klub otvorenog tipa, sad su ga ipak odgodili.

Istaknuli su da je do promjene mišljenja o održavanju festivala na Zrću došlo nakon što je slovenska vlada poručila Hrvatskoj da će, ako ne zatvore festivale na otoku Pagu, odnosno Zrću, a dok se broj zaraženih i dalje povećava, Hrvatsku staviti na crveni popis zemalja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...