Načelnik Novalje: “Partijaneri su riskantni gosti, ne pada nam na pamet dopustiti partyje na Zrću”

Ovog ljeta, čini se, neće se partijati na Zrću. Kolike gubitke očekuje grad Novalja bez velikih zabava na toj popularnoj party plaži, otkrio je za Dnevnik Nove TV gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

– Ne mogu točno reći, ali mladi su bili veliki potrošači i gubici će sigurno biti veliki. Ali gledajući turistički promet koji imamo zadnjih 10-15 dana mogu reći da smo optimističniji nego što smo bili jer su unaprijed otpisanu sezonu počele demantirati brojke. U zadnjih desetak dana smo na 45 do 60 posto turističkog prometa lani, kaže Dabo.

– Znamo da su patrijaneri teško disciplinirani, oni ne mogu biti odgovorni i vrlo su riskantni gosti. U ponedjeljak smo imali sjednicu stožera i rekli smo da moramo reći našim klubovima koji su namjeravali raditi nekakve evente da na Zrću ove godine nema odobrenja za nikakve partyje, festivale i koncerte jer držimo da bi to bilo preriskantno, kaže Dabo.

Na pitanje misli li da se Novalja previše okrenula patrijanerima Dabo kaže da jest.

– Zrće je jedna velika priča, svjetska priča koja nosi puno novca, ali generalno smo svi shvatili da se Novalja previše oslonila na Zrće. Preopasno je osloniti se samo na jednu kulturu turizma, ocjenjuje gradonačelnik Novalje za Dnevnik Nove TV.

O istoj je temi progovorio i za Novi list.

– Koliko god mi podržavali rad objekata na Zrću, utoliko nam ne pada na pamet dopustiti partyje, festivale i slična masovna okupljanja. Svi ti objekti mogu raditi kao ugostitelji i nećemo dopustiti da zbog jednog partyja i širenja koronavirusa Novalja dospije na ‘crvenu listu’. Kako kontrolirati mnoštvo mladih ljudi koji su uglavnom pod utjecajem alkohola, kako ih prisiliti na socijalnu distancu? Mi na sastanku s vlasnicima lokala na Zrću nećemo popustiti niti malo jer nećemo dopustiti da nam se turistička sezona u času sroza zbog nekontroliranog ponašanja i dovođenja u opasnost cijele Novalje i okolnih mjesta, kaže Dabo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...