Obrat u HNK Zadar; Nakon što je izabran za trenera, Pinčić odustao od angažmana, zamjenjuje ga Butić

Jučer je objavljeno kako je HNK Zadar, 21. srpnja 2020. donio odluku o izboru i imenovanju trenera prve momčadi i pomoćnika trenera prve momčadi.

Trener seniorske momčadi će biti Marko Pinčić, dok će njegov pomoćnik biti Josip Butić, stajalo je u službenom priopćenju.

No, danas se dogodio preokret.

Marko Pinčić preko medija je poručio “jednostavno nisam mogao prihvatiti njihovu ponudu, jer moje poimanje nogometa ide u potpuno drugom smjeru i to je za mene završena priča”.

Obratio se tim povodom Damir Knežević, predsjednik kluba.

– Gospodin Marko Pinčić i gospodin Josip Butić u nekoliko navrata su razgovarali s Damirom Kneževićem, predsjednikom kluba i ti su razgovori uvijek bili na njihovu inicijativu. Dana 21. srpnja u prijepodnevnim satima i gospodin Pinčić i gospodin Butić razgovarali su s predsjednikom Kneževićem kojom su prilikom izjavili da će se angažirati u radu seniorske momčadi HNK Zadar u ulogama trenera, odnosno pomoćnoga trenera. U tom kontekstu je HNK Zadar i sačinio priopćenje i dostavio ga medijima. Nekoliko sati poslije gospodin Marko Pinčić javio se u HNK Zadar i izjavio da neće biti trener seniorske momčadi, što je klub i primio na znanje. Poslije toga gospodin Pinčić dao je izjave nekim medijima kojom je prilikom istaknuo, kako je već navedeno, da se klupsko i njegovo poimanje nogometa ne kreću u istom smjeru, kaže Knežević.

HNK Zadar odlučio je pomoćnika Josipa Butića staviti na trenersko mjesto.

– HNK Zadar poslije istupa gospodina Marka Pinčića odlučio je da će trener prve momčadi biti Josip Butić. Tom prilikom nije se promijenila odluka da će se prva momčad, koja je u postupku oblikovanja, okupiti i početi pripreme za novu sezonu dana 1. kolovoza 2020. HNK Zadar ovom prilikom javno želi iskazati svekolike i srdačne želje za puni uspjeh gospodinu Marku Pinčiću u njegovu daljem nogometnom djelovanju i životu uopće, zaključuje Knežević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...