Olujni vjetar stvara probleme u prometu, zatvorena dionica autoceste A1 i Paški most

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 od Sv. Roka do Posedarja  (obilazak za osobna vozila je preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostale skupine preko Knina i Kistanja); DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet zatvorene su i DC8 Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar), DC1 Borje-čvor Udbina-Klapavice, DC27 Gračac-Zaton Obrovački te Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga.

Zabrana za buseve na kat, kampere…

Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Krčkom mostu, autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) povremeno se vozi usporeno na području Kaštela, Omiša, Podgore, Podace, Komarne, Solina i Zatona (Dubrovačko-neretvanska županija).

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska i Sumartin-Makarska, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Novalja – Rab – Rijeka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...