Plenković: “Obećavam 7.600 kuna prosječne plaće, minimalna najmanje 4.250”

Mandatar Andrej Plenković poručio je u četvrtak kako najava o otvaranju 100 tisuća radnih mjesta u iduće četiri godine nije slučajna i da se temelji na rezultatima rada njegove Vlade u protekle četiri godine.

„Taj broj nije u program nove Vlade stavljen kao plod kreacije u dokolici, nego na temelju rezultata prvog, četverogodišnjeg mandata moje Vlade, a to je 110 tisuća radnih mjesta koje smo ostvarili“, uzvratio je Plenković oporbenim zastupnicima koji su propitivali realnost te najave.

Svjesna da je to ključna mjera, nova Vlada za aktivne mjere zapošljavanja, diže iznos sa 7,5 milijardi na 10 milijardi kuna.

Plenković poručuje kako će nova Vlada ispuniti i najave o rastu prosječne i minimalne plaće.

„Obećavam 7.600 kuna prosječne plaće četiri godine od danas“, kazao je Plenković.

U našem dosadašnjem mandatu minimalnu smo plaću podignuli za 754 kune, odgovorio joj je mandatar koji do kraja mandata nove Vlade najavljuje prosječnu plaću od 7.600 kuna, a minimalnu od najmanje 4.250.

Odbacio je tvrdnje SDP-ova Branka Grčića da Hrvatska slabo koristi EU sredstva, odnosno da je zadnja po isplaćenim sredstvima.

U našem mandatu došli smo do 97 posto ugovorenih, 37 posto isplaćenih sredstava, taj mehanizam ide jako brzo, Hrvatska danas više nije ista u apsorpciji sredstva kao u vrijeme kad smo mi krenuli, kazao je.

Naglasio je kako nova ministrica za EU fondove ima zadaću ubrzati operativne programe i apsorpciju sredstava za konkretne projekte, a cijela Vlada će oformiti tijelo kojemu će osobno biti na čelu koje će napraviti nacionalni plan oporavka da bi Hrvatska povukla sredstva koji smo dobili prošli tjedan, dakle 22 milijarde.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...