Pokrenuta istraga zbog smrti dječaka na Kornatima, vozač glisera ostaje na slobodi

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku pokrenulo je istragu protiv 20-godišnjaka koji je bez položenog ispita i dozvole vozio gliser na Kornatima i izazvao nesreću u kojoj je poginulo nizozemsko dijete.

Tužiteljstvo sumnja da je 20-godišnjak 18. srpnja oko 13.15 sati, na području Nacionalnog parka Kornati, upravljao bez položenog ispita i dozvole za upravljanje, gliserom s vanbrodskim motorom kojim je vukao 14-godišnje dijete na gumenoj tubi za glisiranje koja je konopom bila privezana za stražnji dio glisera.

Tijekom glisiranja navodno je poduzeo gliserom manevar u lijevu, a zatim i nagli manevar u desnu stranu, zbog čega je gumena tuba s djetetom udarila u desnu stranu glisera. Dijete je uslijed udarca zadobilo teške i po život opasne ozlijede od čijih je posljedica preminulo istog dana, stoji u priopćenju državnog odvjetništva.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a protiv osumnjičenika nije predlagano određivanje istražnog zatvora.

Policija je, podsjetimo, jučer objavila detalje nesreće.

“Utvrđeno je da je osumnjičeni 18. srpnja u 13:15 na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu upravljao brodicom-gliserom s izvan brodskim motorom, za upravljanje kojeg nije imao potrebite dozvole, kojom prilikom je prevozio troje putnika nizozemskih državljana, dok je smrtno stradalo dijete vukao na tubu (okrugli gumeni dušek), koji je bio privezan konopom za stražnji-krmeni dio glisera. Tom prilikom osumnjičeni je jednom trenutku, dok je vukao tubu na kojem se nalazilo oštećeno dijete, napravio manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, uslijed čega je došlo do udara tuba na kojem se nalazilo oštećeno dijete, koje je tijelom udarilo u gliser. Prilikom udara u gliser dijete je zadobilo teške i po život opasne ozljede, od kojih je u 16:55 preminulo u bolnici”, priopćeno je iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...