Policajci uočili primopredaju droge, automobilom krenuli u akciju pa se sudarili s dilerom

Jutros je održana konferencija za medija na kojoj je policija obavijestila javnost o akciji uhićenja 32-godišnjeg B. P. i 48-godišnjeg A. A. iz Zadra zbog dilanja značajne količine droge i pokušaja bijega s mjesta događaja.

Sve se odvijalo na zadarskoj Brodarici, gdje su policijski službenici uočili 32-godišnjaka na motociklu kako 48-godišnjaku koji se nalazio u svojem vozilu predaje paketić s heroinom.

Nakon ispitivanja dvojice dilera, oglasio se i DORH koji u svom priopćenju detaljno opisuje okolnosti spomenutog događaja.

– Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik (1988.) od 20. lipnja do 14. srpnja 2020. na području Zadra, u cilju daljnje preprodaje i stjecanja nepripadne materijalne koristi, u više navrata prodao drugoosumnjičeniku najmanje 550 grama droge heroin i šest grama droge kokain za točno neutvrđeni novčani iznos. Osnovano se sumnja da je 14. srpnja 2020. u Zadru, s ciljem daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu i stjecanja nepripadne imovinske koristi, neovlašteno kod sebe u obiteljskoj kući u Zadru posjedovao oko dva grama droge kokain upakirane u PVC vrećicu, te oko 1003,6 grama droge heroin, kao i dva paketića oko 31,9 grama droge kokain i 0,7 grama droge kokain, te oko 40,00 grama bijele tvari nepoznatog kemijskog sastava namijenjene za miješanje s drogom radi povećanja mase tzv. punila, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje, stoji u priopćenju.

Drugi je osumnjičenik od prvoga kupio značajnu količinu droge, a s ciljem daljnje preprodaje.

– Postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičenik (1972.) od 20. lipnja do 14. srpnja 2020. na području Zadra, u cilju daljnje preprodaje i stjecanja nepripadne materijalne koristi, u više navrata od prvoosumnjičenika kupio najmanje 550 grama droge heroin za točno neutvrđeni novčani iznos, te da je 14. srpnja 2020. u 14,13 sati u Zadru, s ciljem daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu i stjecanja nepripadne imovinske koristi, kod sebe neovlašteno posjedovao dva prozirna PVC smotuljka droge heroin pojedinačnih težina od 0,6 grama i 0,5 grama, dok je u pretincu osobnog vozila držao oko 32,1 gram droge heroin upakirane u PVC vrećicu, kao i u stanu u kojem boravi oko 6,5 grama droge heroin, upakirane u PVC vrećicu te tri staklene bočice djelomično ispunjene prozirnom otopinom lijeka metadon, stoji u priopćenju.

Osnovano se sumnja da je 14. srpnja 2020. u Zadru, u vrijeme dok su policijski službenici provodili kriminalističko istraživanje, nakon što je uočen kako prvoosumnjičeniku predaje smotuljak karakterističnog izgleda za pakiranje droge te se udaljava, u namjeri da spriječi uhićenje, pokrenuo svoje vozilo kako bi zaobišao službeno vozilo policije i nastavio kretanje vozilom. Policijski službenici su ga pokušavali spriječiti pri čemu je jedan od njih pao na tlo, dok su drugi policijski službenici drugim vozilom krenuli prema osumnjičeniku kako bi ga spriječili u daljnjim radnjama, uslijed čega je došlo do sudara između njihova dva vozila, nakon čega su uhitili osumnjičenika.

Sucu istrage predloženo je da osumnjičenicima odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i obojici osumnjičenika odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...