Ponavlja se suđenje za napad; Surać: “Nalaz bolnice ne odgovara nalazu rendgena, nema riječi o teškoj ozljedi!”

Bivši nogometaš i kapetan NK Zadra Jakov Surać u veljači ove godine osuđen je na 10 mjeseci zatvora zbog navodnog premlaćivanje Hrvoja Bajla, vlasnika portala Zadar News. Navodno, s obzirom na to da su novo priloženi dokazi srušili presudu i suđenje se ponavlja.

Prije dva, tri dana doznao sam da je poništena presuda. Velika je to stvar za mene, dobio sam jedan mir u duši i sada stvarno mogu reći da je pravda spora, ali dostižna!, kaže Surać koji objašnjava na temelju čega je sud prihvatio žalbu i krenuo u novi postupak.

Nalaz bolnice nije odgovarao nalazu rendgenske snimke. Nije bilo nikakve teške tjelesne ozljede niti premlaćivanja, kako se komuniciralo u javnosti i na suđenju. Sada ću napokon dokazati što se uistinu dogodilo, kaže nam Surać.

Sjetimo, incident se dogodio 2018. godine. Oštećenik je tvrdio da ga je Surać napao zbog natpisa u medijima, šaketao i cipelario, nakon čega je nakratko pao u nesvijest. Surać je od starta tvrdio da ga je isti počeo provocirati dok je mirno sjedio u autu, a da o cipelarenju nema ni govora s obzirom na to da je toga dana nosio “ljetne šlape”. Pored svega, spomenuti nikada nije napisao niti jedan članak o njemu. Detalje incidenta Surać nam je svojedobno ispričao, a danas zadovoljno zaključuje kako će te riječi napokon imati prilike potkrijepiti dokazima i osloboditi se zatvorske kazne i loše reputacije.

Došlo je do greške, ne tražim krivca, nekada sustav podbaci bez loših namjera pojedinaca. Ne želim upirati prstom u nikoga, samo želim dokazati istinu, zaključuje Surać.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...