PRIVEDEN DVOJAC; Policija ih zatekla tijekom provale, prethodno ukrali cigarete i meso vrijedne 42 tisuće kuna

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac i Benkovac u suradnji s Odjelom općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije, provela je kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina, starosti 36 i 27 godina, poradi počinjenja imovinskih kaznenih djela.

Naime, u petak, 17. srpnja, u 03.55 sati u Tribanj Kruščici u izvršenju kaznenog djela teške krađe, policijski službenici Policijske postaje Obrovac zatekli su dvije muške osobe s alatom dok su provaljivali vrata trgovine.  Obojica su uhićena te privedena u službene prostorije policije.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem 36-godišnjaka se sumnjiči  da je prethodno, a zajedno s 43-godišnjakom u noći 08./09. lipnja ove godine u Tribanj Kruščici provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva,  odakle su otuđili razne cigarete u vrijednosti od oko 18.680,00 kuna. Također ih se sumnjiči da su 15./16. lipnja provalili u istu trgovinu, odakle su tom prilikom otuđili razne cigarete u vrijednosti od oko 11.300,00 kuna

Također, 36-godišnjaka se sumnjiči da je ove godine, u noći 23./24. lipnja u Rašteviću provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle je otuđio razne cigarete i suhomesnate proizvode u vrijednosti od oko 11.780,00 kuna, te da je 11./12. srpnja pokušao provaliti u istu trgovinu, u čemu nije uspio te se udaljio.

Od  počinitelja su oduzeti predmeti koje su koristili prilikom počinjenja kaznenog djela, a ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 42.000,00 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, obojica su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, 36-godišnjak zbog sumnje da je počinio 3 kaznena djela Teška krađa i 2 kaznena djela Teška krađa u pokušaju, te 27-godišnjaka zbog sumnje da je počinio 1 kazneno djelo Teška krađa u pokušaju.

Protiv 43-godišnjaka mjerodavnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje za počinjenje 2 kaznena djela Teške krađe provaljivanjem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...