Pronađena samo brodica; Nastavlja se potraga za 27-godišnjakom koji je nestao na moru kod Bibinja

Službenici MRCC Rijeka pokrenuli su koordiniranu akciju traganja za nestalim M.W. (rođen 1993. godine), državljaninom Republike Hrvatske, čiji nestanak je dojavljen u nedjelju, 5. srpnja u 23.05 h, nakon pronalaska napuštene brodice sa osobnim dokumentima nestaloga, ispred lučice Lipauska, u mjestu Bibinje.

Odmah po zaprimanju dojave iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim, u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar te službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar).

Nakon detaljne pretrage područja od Luke Gaženica duž-obalno do mjesta Bibinje, nestala osoba nije pronađena te je u ponedjeljak, 6. srpnja u 01.15 h zbog smanjene vidljivosti akcija TiS-a privremeno prekinuta, do pojave dnevnog svijetla, dok je putem obalnih radio-postaja emitirana poruka za hitnost (PAN-PAN) prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja za nestalom osobom.

Istoga dana u 06.00h ujutro nastavljena je pomorska akcija traganja, a od 09.00h angažirani su pripadnici interventne jedinice Policijske uprave Zadarske, koji su proveli podmorsko traganje, dok su sa kopnene strane, uz službenike LK Zadar angažirani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

S obzirom na jačanje nepovoljnih vremenskih prilika, iz MRCC Rijeka je u akciju traganja angažiran zrakoplov tipa ‘Pilatus’, iz sastava Obalne straže, koji je sa preletima područja traganja započeo u 10.00h, dok je u 13.07 h zračno traganje nastavljeno uz pomoć helikoptera, također iz sastava Obalne straže.

Intenzivno koordinirano traganje zbog daljnjeg jačanja nepovoljnih vremenskih prilika reducirano je u kasnim popodnevnim satima te su od 17.00h u nastavku traganja zadržane pomorske jedinice, sačinjene od službenika LK Zadar i PPAP Zadar.

Kako do kasnih večernjih sati koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim nije rezultirala, a vremenske prilike na moru izrazito su se pogoršale, iz akcije su povučene i preostale pomorske jedinice te će se tijekom današnjeg dana traganje za nestalim nastaviti u okviru redovnoga nadzora sigurnosti plovidbe, u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...