Prva plovidba sutra; U kolovozu pet brzobrodskih linija iz Zadra za Anconu

Zadar i Ancona bit će prometno povezani tijekom ljetne sezone s pet brzobrodskih linija, a krajem kolovoza će se donijeti odluka hoće li na toj liniji ostati katamaran ili se vraća trajekt. Rezime je to sastanka u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na kojem su sudjelovali državni tajnik Josip Bilaver, župan Zadarske županije Božidar Longin i predsjednik uprave Jadrolinije David Sopta.

Državni brodar tijekom mjeseca kolovoza održavat će pet brzobrodskih povratnih linija između Zadra i Ancone na kojima će prometovati katamaran Jelena, čija bi prva plovidba na toj liniji trebala biti u petak 31. srpnja.

„Na taj način putnicima iz Italije bit će omogućen izravan dolazak u Zadar i to katamaranom Jelena, najmodernijim brodom u floti. Vožnja na navedenoj relaciji trajala bi svega tri i pol sata s jutarnjim polaskom iz Zadra i večernjim povratkom iz Ancone. Navedena odluka je od iznimne važnosti za grad Zadar te cijelu Zadarsku županiju, s obzirom da već duži niz godina postoji veliki interes turista iz Italije da svoj tradicionalni godišnji odmor provedu upravo u Zadru i okolici“, poručio je državni tajnik Josip Bilaver dodavši da će odluku o daljnjem nastavku vožnje brzobrodske linije ili ponovnom uvođenju trajektne linije Jadrolinija donijeti tijekom kolovoza, u koordinaciji s resornim Ministarstvom.

„Zadovoljni smo postignutim dogovorom i zahvaljujem na razumijevanju resornom ministarstvu i upravi Jadrolinije. Zadar i Ancona dvije su najbliže točke s obje strane Jadrana i ta linija zaslužuje da bude cjelogodišnja. To je iznimno važno, kako za naš turizam tako i općenito za naše gospodarstvo“, istaknuo je župan Longin.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...