Sastaje se Predsjedništvo SDP-a; Hoće li Bernardić podnijeti ostavku?

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem i SDP-om na parlamentarnim izborima pretrpjela je težak poraz. Restart je nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta dobio samo 41 mandat, dok je HDZ-u otišlo 66 mandata.

‘Ovaj rezultat je loš za SDP i ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići. O tome ćemo razgovarati na predsjedništvu sutra, ali SDP ide dalje’, rekao je Bernardić, dodajući da će danas razgovarati o tome na Predsjedništvu stranke. Mediji nagađaju da će uz Bernardića ostavku podnijeti i cijelo Predsjedništvo stranke.

Pozivi za Bernardićevom smjenom počeli su još sinoć u izbornom stožeru. Europarlamentarka Biljana Borzan rekla je da bi ona na njegovu mjestu dala ostavku.

Bernardić nije ostao dužan te je vikao na nju, navodeći da je nekorektna.

‘Da istina je, ali zaista ne želim ponavljati što mi je rekao. Bilo je dosta ružno. Ali to je bilo nezasluženo, ja sam bila korektna prema njemu. Ponavljam, rekla sam, da bih ja, da sam na njegovom mjestu, dala ostavku. A on neka postupi kako misli da doliči nakon ovakvog poraza. Ali opraštam mu je jer je očito bio pod velikim stresom’, potvrdila je Borzan, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...