Skinute skele, radovi napreduju unatoč pandemiji: Erlić: “Plan je do kraja godine završiti sve”

Providurova palača, ukupne neto površine od 3,500 kvadratnih metara zajedno sa 2,500 kvadratnih metara Kneževe palače, u bliskoj će budućnosti zasjati kao najveći kulturno-povijesni kompleks u staroj gradskoj jezgri.

Providurova palača zamišljena je kao dio kompleksa “Muzeja dvije palače” u kojemu je planiran prostor velikog ulaznog info hola, edukacijskih dvorana, čitaonice, muzejske kafeterije, suvenir shopa, prostora za stalni postav, polivalentne dvorane, uredskih prostora te prostora za preparatorske i druge radionice Narodnog muzeja Zadar.

Ukupna vrijednost projekta obnove Providurove palače prema važećem ugovoru s izvođačem radova iznosi 45.466.586,79 kuna od čega je osigurano 37,5 milijuna kuna EU sredstava.

Iako ne planiranim intenzitetom, kapitalni EU projekti Grada Zadra odvijali su se unatoč mjerama koje su na snazi zbog pandemije uzrokovane COVID-19 virusom.

Prašina, buka, vibracije, neugledne ograde i cerade već su neko vrijeme sastavni dio svakodnevice u srcu grada, no, skele koje su ovoga vikenda skinute s monumentalne građevine daju naslutiti da radovi napreduju željenim tokom.

Od Šime Erlića, gradskog pročelnika za EU fondove doznajemo kako će ovaj obuhvatan projekt biti gotov do kraja tekuće godine.

– Po financijskoj vrijednosti projekta prešli smo 50 posto. Međutim, preostali su radovi koji su financijski skuplji i dinamikom se odvijaju brže tako da je plan završiti do kraja godine sve radove. Nadamo se da neće biti nekih nepredviđenih situacija koje bi odgodile taj rok. Završili smo na svim dijelovima kuće radove na konstruktivnim elementima palače, ostaje još prostor iznad polivalentne dvorane (dio kod Vodovoda) na koji dolazi čelični most nakon čega će se taj dio zatvoriti krovnom konstrukcijom… U ostalim dijelovima palače trenutno se završavaju svi instalaterski radovi, te je završena fasada. Radovi će se ubrzati kada krenu svi završni i obrtnički radovi što očekujemo kroz mjesec dana. Tek tada će objekt dobiti svoj završni izgled, odgovorio nam je Šime Erlić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...