Stožer; Brojimo 108 novih slučajeva, umrle su dvije osobe, a zaraženo je i novorođenče

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata evidentirano 108 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Još je 1.127 aktivnih slučajeva.

Broj pozitivnih osoba od početka epidemije je 4.530. Od početka epidemije testirano je 106.805 osoba, a 1.279 je testirano u zadnja 24 sata i postotak pozitivnih iznosi 4,24 posto.

Još je 9 pacijenata na respiratoru, a prosječna dob oboljelih je 47,18 godina.

– Imamo dvije preminule osobe, ukupno ih je 125 od početka epidemije. Preminule su dvije muške osobe u KBC-u Osijek, 46. i 45. godište je njihovog rođenja, oba su imala brojna patološka stanja, jedna je osoba bila na respiratoru, a druga nije, rekao je Beroš.

Krunoslav Capak je rekao da novih žarišta nema.

– Najviše je 40 oboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a više od pola slučajeva tamo je povezano s vjenčanjem u jednom selu i s nekoliko većih okupljanja u zadnjih desetak dana.

Tih 19 novih u Istri su uglavnom kontakti ranije oboljelih.

– Imamo vrlo mali postotak udjela u ukupno oboljelima od turista koji su se zarazili u RH, to je minorna brojka za razliku od velikih okupljanja, gdje su 234 osobe oboljele na vjenčanjima, kazao je Capak.

U Koprivničko-križevačkoj županiji zaraženi su otac i novorođenče, članovi obitelji ranije su bili pozitivni na koronavirus.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...