Strani mediji zgroženi partijanjem na Zrću; “Razvija li se novo žarište virusa?”

Njemački RTL objavio je snimke partijanja sa Zrća na otoku Pagu, konstatirajući da se turistima koji su došli na poznatu destinaciju u Hrvatskoj “fućka za razmak”.

“Dugi redovi pred klubovima, stotine partijanera na uskom plesnom podiju, party-brodovi puni do ruba podsjećaju na vrijeme prije koronavirusa, no riječ je o trenutnoj stvarnosti u Hrvatskoj”, navodi njemački RTL.

Podsjećaju da su proteklih dana objavljene i snimke raspojasanih turista u Francuskoj, Španjolskoj i Bugarskoj, koji uopće ne poštuju epidemiološke mjere, a sada se tom društvu “pridružuje i hrvatsko Zrće”. “Držanje sigurnog razmaka, nošenje maske i higijena ovdje su prošlost iako broj zaraženih u Hrvatskoj raste. Razvija li se ovdje novo žarište virusa?” pita se njemački RTL. RTL citira i neke svoje gledatelje koji trenutno ljetuju u Hrvatskoj.

“To što se ovdje upravo događa nije normalno. Klubovi su do kraja puni, unutra ima i po dvije tisuće ljudi”, kaže jedan od njemačkih turista. Novinarka RTL-a Madeline Zilch kaže da je njen dojam da u Novalji nitko ne poštuje preporuke u vezi nošenja maski.

“U svim restoranima i barovima u kojima sam dosad bila konobari su masku nosili ispod brade ili uopće nisu”, kaže ona.

Index.hr navodi kako je za komentar upitan i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, koji je izjavio da se “ljudi ponašaju kao ljudi” te dodao da se takve stvari “ne mogu uvijek spriječiti”. Grlić Radman je rekao da je već provedena kontrola u 250 noćnih klubova te da ih je 68 zbog kršenja pravila opomenuto.

Hrvatski ministar uvjerava RTL da su “mjere vrlo stroge i svi ih se moraju pridržavati”. “Ponovno pozivam njemačke turiste da izaberu Hrvatsku kao svoj ljetni cilj”, izjavio je još Grlić Radman.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...