“Turcima hitno treba oduzeti koncesiju u Gaženici. Ovo je kriminal, pozivamo DORH”

Vijećnici Akcije mladih i MODES-a traže hitno oduzimanje koncesije, odnosno, raskidanje ugovora o najmu zadarske luke Gaženica, budući da turski koncesionar nije uplatio cjelokupni iznos ugovorene koncesije već jedan manji dio.

U pauzi sjednice Županijske skupštine obratili su se medijima. Kako kaže Marko Pupić-Bakrač, ovo je kriminal.

– Višu cijenu najma plaća klub na Zrću. Pokazalo se da župan laže, a da je ono što smo mi govorili prije davanja u koncesiju, istina. Turci u Gaženicu nisu uložili niti jedne jedine kune, a ubiru novce naše carine i države. Da ne pričam o referencama turskog koncesionara ZIPO kojemu je kreditni rejting smeće i koji je u luci napravio totalni košmar, rekao je Pupić-Bakrač.

– Pozivam DORH i ponovno ću ga pozivati da po službenoj dužnosti istraži ovu koncesiju, a županiju kao jednog od člana Upravnog vijeća, upravo ću sada na sjednici pozvati da se pokrene postupak oduzimanja koncesije, rekla je Marjana Botić.

– Ova situacija neće biti dobra ni za nas ni za Zadarsku županiju, jedino za koncesionara koji će se lagano povući. Kaznu mu neće sigurno naplatiti jer su vjerojatno u “dealu” s nekim ljudima koji vode ovu priču i koji se skrbe o tome da svi imaju osim hrvatskih građana, rekao je Rudolf Dvorski, dodajući da je u Gaženicu uloženo preko dvije milijarde kuna, a građani će plaćati kredit do 2030. godine

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...