U Kino Zonu stiže “Dogman”, film jednog od najpriznatijih talijanskih redatelja

Nakon podmorskih avantura slavnog pustolova Jacques-Yves Cousteaua, u Kino Zonu nam u četvrtak 16. srpnja stiže film ”Dogman” jednog od najpriznatijih talijanskih redatelja današnjice, Mattea Garronea, Prije negoli kažemo riječ-dvije o pustim nagradama koje je Garroneov pokupio, dugujemo vam kratki opis same radnje.

Lucio je krotak i blag, jednostavan čovjek koji posjeduje salon za pse i brine se za svoju mladu kćer. Simoncino je propali boksač, nasilnik svježe pušten iz zatvora koji konstantno izaziva opasnost. Vezan odanošću, Lucio prati Simoncina u njegovim divljim ispadima polako postajući njegov suučesnik u nizu pljački i drugih oblika teroriziranja njihovog malenog grada i stanovništva.

Neslavni ‘izlet’ u svijet fantazije (”Priča nad pričama”) nagnao je Garronea na povratak prizemljenijim pričama i likovima što se u ovom slučaju pokazalo kao izuzetno mudar potez. Svijet kriminalnog miljea mu je ionako lansirao slavu (”Gomorra”) i bilo je sasvim logično da se nakon neuspjeha vrati prokušanoj formuli. Ovdje je pak priču o krotitelju životinja provukao na jedan alegoričan način gdje se pod utjecajem okoline i pojedinaca miran čovjek vrlo brzo i vrlo lako transformirao u zvijer.

U tako zahtjevnoj ulozi zablistao je do tad slabo znani Marcello Fonte, a koliko je uistinu dobar u korist govore i nagrade za najboljeg glumca na festivalu u Cannesu 2018., odnosno, Europskim filmskim nagradama. Od brojnih ostalih priznanja valja još i izdvojiti impresivnih 9 nagrada David di Donatello.

Ulaznice, po standardnoj cijeni od 20 kn se mogu kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...