U Splitu 12 zaraženih na jednom piru; Iz zadarske sale doznajemo pooštravaju li se mjere na vjenčanjima

U Splitu se dogodilo ono čega smo se dugo pribojavali. Zatvoren prostor, opuštena atmosfera i nepridržavanje distance rezultirali su time da se na jednom piru zarazilo čak 12 osoba; mlada, sedam svata, četiri glazbenika, fotograf, a nakon vjenčanja još dva kontakta jednog od zaraženih glazbenika.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić već su potvrdili mogućnost pooštravanja protuepidemijskih mjera. U prvom redu, razmišlja o ograničavanju broja ljudi na vjenčanjima i obiteljskim okupljanjima.

Odgovor na pitanje ima li naznaka novim restrikcijama na svadbenim okupljanjima u Zadarskoj županiji potražili smo u sali za vjenčanje Divino.

Imamo neke informacije koje nam govore da do zatvaranja neće doći, ali mjere se uvode. U prvom redu se odnose na maske koje smo mi već davnije uveli kod osoblja, a na ulazu u salu dijelimo ih i uzvanicima, pa ako se netko osjeća nesigurno, posebice starija generacija, na raspolaganju su im. Situacija je u Zadarskoj županiji dobra, nismo imali niti jedan slučaj zaraze koji se vezuje uz pireve i nadam se da će tako i ostati. Moramo se naučiti živjeti s virusom i shvatiti individualnu odgovornost i u tom slučaju ne bi trebalo doći do problema, kaže vlasnik Surać.

Broj uzvanika na feštama znatno je opao.

Ograničenje je određeno po kvadraturi, dakle može se okupiti kakvih 200, 250 ljudi, iako iz prakse znamo da su se pirevi prepolovili. Stariji i ugroženiji izbjegavaju dolaske i vidim i u dogovorima s mladencima koji rezerviraju svoje termine da je brojka uzvanika drastično pala, zaključuje Surać.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...