dorh provodi istragu

UŽAS Srpski državljanin tukao i silovao suprugu u njezinom stanu u Zadru

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 16. srpnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 42-godišnjeg državljanina Republike Srbije zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode.

Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnji okrivljenik 1. srpnja 2020. u Zadru, u stanu oštećenice s kojom je u braku, bio fizički nasilan prema njoj te uporabom sile, iako se ona opirala, počinio navedeno kazneno djelo.

Također, DORH je objavio i mučne detalje zlostavljanja žene i djece o kojem smo već izvijestili.

Uhićen je kanadski državljanin (37) kojeg se sumnjiči na počinjenje tri teška kaznena djela protiv spolne slobode, nanošenje tjelesne ozljede, nasilje u obitelji, te ukupno četiri kaznena djela iz domene povrede djetetovih prava.

Prema izvještaju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 37-godišnjak u tri navrata tijekom lipnja i srpnja 2020. godine, uz fizičko nasilje, počinio tri teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu supruge u obiteljskoj kući u okolici Zadra. Iz članaka Kaznenog zakona, kojih su naveli istražitelji, riječ o silovanju na osobito okrutan ili ponižavajući način uz uporabu sile ili prijetnje.

Osnovano se sumnja i da je 15. srpnja u istoj obiteljskoj kući udario oštećenicu otvorenim dlanom po usnama i zatvorenom šakom u predjelu lijevog oka prema sljepoočnici, te joj nanio tjelesne ozljede, kao i da je od 15. srpnja 2019. do 15. srpnja 2020. u istoj kući oštećenicu svakodnevno vrijeđao i udarao otvorenim dlanom po licu te joj oduzeo financijska sredstva i zabranio kontakte s članovima obitelji i prijateljima.

Osnovano se sumnja i da je u istom razdoblju pred njezinom maloljetnom djecom (2008., 2010.) iz prvog braka te pred njihovom zajedničkom djecom (2013., 2016.) nasilnički se ponašao prema njihovoj majci, kao i da je učestalo fizički kažnjavao djecu te ih često vrijeđao i omalovažavao čime je kod njih stvorio osjećaj straha, nespokojstva, tjeskobe što je sve utjecalo na njihov psihofizički razvoj.

Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor, izvijestio je DORH.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

 

Možda ste propustili pročitati