UŽAS Srpski državljanin tukao i silovao suprugu u njezinom stanu u Zadru

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 16. srpnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 42-godišnjeg državljanina Republike Srbije zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode.

Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnji okrivljenik 1. srpnja 2020. u Zadru, u stanu oštećenice s kojom je u braku, bio fizički nasilan prema njoj te uporabom sile, iako se ona opirala, počinio navedeno kazneno djelo.

Također, DORH je objavio i mučne detalje zlostavljanja žene i djece o kojem smo već izvijestili.

Uhićen je kanadski državljanin (37) kojeg se sumnjiči na počinjenje tri teška kaznena djela protiv spolne slobode, nanošenje tjelesne ozljede, nasilje u obitelji, te ukupno četiri kaznena djela iz domene povrede djetetovih prava.

Prema izvještaju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 37-godišnjak u tri navrata tijekom lipnja i srpnja 2020. godine, uz fizičko nasilje, počinio tri teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu supruge u obiteljskoj kući u okolici Zadra. Iz članaka Kaznenog zakona, kojih su naveli istražitelji, riječ o silovanju na osobito okrutan ili ponižavajući način uz uporabu sile ili prijetnje.

Osnovano se sumnja i da je 15. srpnja u istoj obiteljskoj kući udario oštećenicu otvorenim dlanom po usnama i zatvorenom šakom u predjelu lijevog oka prema sljepoočnici, te joj nanio tjelesne ozljede, kao i da je od 15. srpnja 2019. do 15. srpnja 2020. u istoj kući oštećenicu svakodnevno vrijeđao i udarao otvorenim dlanom po licu te joj oduzeo financijska sredstva i zabranio kontakte s članovima obitelji i prijateljima.

Osnovano se sumnja i da je u istom razdoblju pred njezinom maloljetnom djecom (2008., 2010.) iz prvog braka te pred njihovom zajedničkom djecom (2013., 2016.) nasilnički se ponašao prema njihovoj majci, kao i da je učestalo fizički kažnjavao djecu te ih često vrijeđao i omalovažavao čime je kod njih stvorio osjećaj straha, nespokojstva, tjeskobe što je sve utjecalo na njihov psihofizički razvoj.

Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor, izvijestio je DORH.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...