VIDEO Čudesni prizori; Veliki kit plivao kod Slivnice, 200 metara od plaže!

Nesvakidašnji prizor na plaži Bokulja u Slivnici gornjoj snimio je naš čitatelj Mate Kalac. Naime, kupače u Velebitskom kanalu iznenadio je veliki kit koji je izronio na površinu i to u neposrednoj blizini plivača, koji se, ako je suditi prema videu, nisu preplašili ove velike životinje čiju pravu veličinu nije moguće utvrditi.

Prije nekoliko dana kit je snimljen i kod Orebića, a u Velebitskom kanalu posljednji put je viđen prije dvije godine, kada je iz Rovanjske plivao prema Starigradu.

Veliki kit, iako druga po veličini životinja koja je ikad živjela na Zemlji, vrsta je koja se dobro snalazi u plitkim i zatvorenim zaljevima i kanalima te u Jadranu nije zabilježeno nasukavanje zdravih jedinki. Kad se nađu u relativno zatvorenim područjima životinjama treba i po nekoliko dana da ga upoznaju, no u pravilu bez problema pronalaze izlaz i nastavljaju svoj put.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...