Za vikend smo imali 190 novih slučajeva, danas konferencija za medije Nacionalnog stožera

Nakon subotnjih 140 slučajeva koronavirusa što je rekord od početka epidemije, jučer je u Hrvatskoj broj novozaraženih bio 50.

Jedna osoba je preminula, a broj trenutno oboljelih ukupno je 1117, izvijestio je jučer Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Među njima su 132 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru tri pacijenta, naveo je Stožer. Alemka Markotić jutros je na HRT-u rekla kako je četvero oboljelih na respiratoru.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do jučer ukupno su zabilježene 3722 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 119 preminulo, a 2486 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4861 osoba. Do jučer je ukupno testirana 93.571 osoba.

Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije javljaju kako nemaju novooboljelih.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 95 uzoraka briseva na COVID-19 i svi su negativni.

Nema novooboljelih. Od toga, 42 uzorka briseva dostavljenih iz Doma za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc” u Umagu, su svi negativni.

Trenutno je u mjerama samoizolacije 212 osoba”, javili su.

Danas bi se trebala održati konferencija za medije Stožera civilne zaštite. Krunoslav Capak je jučer najavio da će na današnjoj press konferenciji reći više detalja o novim mjerama, piše Index.

Jedina županija u Hrvatskoj koja nema niti jedan aktivni slučaj koronavirusa je Koprivničko-križevačka, jučer su javili iz tamošnjeg stožera.

“Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke obavještava javnost kako na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti covid-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno. Svi do sada pristigli uzorci izuzeti iz opće populacije u posljednja 24 sata su negativni čime je Koprivničko-križevačka županija i dalje jedina u Hrvatskoj bez novih slučajeva i aktivnog pozitiviteta na koronavirus. Od početka epidemije bolesti covid-19 uzrokovane koronavirusom na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 99 slučajeva oboljenja”, javili su jučer.

“Ako netko ide na ljetovanje, bitna je distanca, ukućani koji žive zajedno će se sasvim normalno ponašati, u svim zatvorenim mjestima okupljanja treba nositi maske, izbjegavati veća okupljanja na otvorenom također, ako već i bude okupljanje, neka bude na otvorenom, ali neka bude higijena i razmak, osobni je izbor svakoga da ne idu na mjesta gdje se ne drži mjera. Ako je na otvorenom gužva i nema distance, neka svatko odluči za sebe je li to dobro. Ja vjerujem da ljudi žele provesti odmor bez bolesti, ako prepoznaju simptome, jako je važno javiti se institucijama što prije”, komentirala je Markotić na HRT-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...