“Zadar nije dobio ministra, a kojekakvi nimalo sveti likovi i dalje su pod Kalmetinim okriljem”

Marko Pupić-Bakrač, županijski vijećnik Akcije mladih, uoči nove sjednice Županijske skupštine, oglasio se priopćenjem koje donosimo u nastavku.

“Svima je poznata prispodoba iz Biblije o obraćenju Savla koji postaje Sveti Pavo. Savle je bio sljedbenik farizeja koji je progonio kršćane, radio zla djela. Idući za Damask, da bi progonio kršćane, oko 30. god., na ulazu u grad doživljava svoje obraćenje, i to tako što je začuo glas s neba koji ga je upitao: “Savle, Savle, zašto me progoniš?” Pao je s konja i privremeno fizički oslijepio, ali je taj događaj postao njegovo duhovno obraćenje. Dobio je novo ime Pavao koje označava potpunu promjenu cjelokupna njegova bića. Od tada je postao apostol i misionar. Ta Biblijska priča ukazuje na to da su duhovne transformacije moguće, da se čuda događaju.

Kada je Kalmeta, koji je uvijek prodavao fino upakirane laži, počeo govoriti kako će on osigurati da Zadar ima ministra, o nemilosrdnoj borbi protiv korupcije i klijentelizma mediji su to nazivali ironijom i uvrnutim. Činilo se toliko nevjerojatnim to što govori da sam pomislio pa ne može biti da ide tako daleko u krajnost praveći ljude tolikim budalama. Možda je doživio neko ukazanje, duhovno prosvjetljenje. Zadar eto nije dobio ministra, kojekakvi nimalo sveti likovi poput Livog, Sterle, Pešuta, Nekića, Šoše, Ugrinića … i dalje su pod Kalmetinim okriljem. Svi skupa rade to što rade i kako rade.

U četvrtak imamo sjednicu Županijske skupštine na čijem dnevnom redu su izvješća o radu i financijskom poslovanju ustanova i agencija pod ingerencijom županije. Svašta tu ima. Ali nema izvješća o radu i financijskom poslovanju Narodnog muzeja. Dosad su izvješća bila na dnevnom redu skupštine, ali Renata Peroš se ili nije pojavljivala na sjednicama ili je odbijala odgovarati na pitanja. Sada eto nema izvješća niti u pismenom obliku. Reče jednom prilikom Longin, koji je na istom stupnju svjesnosti i savjesnosti kao i Kalmeta, kako joj ne može ništa jer je šef štiti.

I tako od nade u obraćenje osta samo spoznaja da vrag ima još duži rep.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...