Zaražena teta u zadarskom vrtiću Sunce, sedmero djece i dva djelatnika nalaze se u samoizolaciji

Sve je veći broj novooboljelih osoba na području Zadra koji su proteklog vikenda bili gosti vjenčanja s 300-tinjak uzvanika.

Među njima je, kako smo jutros doznali, i jedan zdravstveni djelatnik zbog čega je 10 liječnika i tri medicinke sestre završilo u samoizolaciji.

Dojavom čitatelja, saznali smo kako je zaražena i teta u vrtiću Sunce, zbog čega su u kućnu izolaciju stavljeni i najmlađi polaznici.

Potvrdila nam je to ravnateljica Ana Dunatov.

Naša je djelatnica bila gošća vjenčanja prošlog vikenda. Dva dana prije negoli je testirana ostavili smo je u samoizolaciji s obzirom na to da smo znali da je bila u kontaktu sa zaraženom osobom. Nakon vikenda i slavlja kojem je prisustvovala samo je dva dana radila s grupom od sedmero djece. Oni, kao i dva naša djelatnika sada su kod kuće. Drugi zaposlenici normalno dolaze na posao, jer smo u suradnji s HZJZ-om detaljno dezinficirali cijeli prostor. Dobra je vijest što je lijepo vrijeme i odgojiteljica je većinu vremena boravila s djecom na otvorenom prostoru, pa se nadamo kako će sve proći u najboljem redu, kaže nam Dunatov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...