Milorad Pupovac: “U Vukovaru sam imao problema, vjerujem da u Škabrnji neće biti tako”

Već dugo osjećam potrebu da odem u Škabrnju i podijelim s tim ljudima bol zbog stradanja. To je moj zavičaj, kazao je jučer Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik.

Za RTL je sinoć odgovorio na pitanje očekuje li incidente kada dođe u Škabrnju?

– Ja sam spreman otići. Ne bih volio imati bilo kakva iskustva koja bi kompromitirala ono što ja želim donijeti sa svojom posjetom Škabrnji. Takvih iskustava sam imao u nekim posjetima Vukovaru. I ona nisu dobra ne samo za mene, lako za mene, ona bacaju sjenu na cijeli komemorativni postupak. Bilo da je riječ o Vukovaru bilo da, ako bi se dogodilo, da je riječ o Škabrnji. Ali vjerujem da toga neće biti, kazao je.

Dan danas postoje sela sa srpskim stanovništvom u kojima nema struje i vode. Je li to civilizacijska sramota i tko je kriv, upitan je. Odgovorio je da voda uskoro stiže u zadarsko zaleđe, Ravne kotare.

– Svi oni koji su na naše zahtjeve i naše traženje bili gluhi. Bez obzira je li riječ o HDZ-ovoj ili SDP-ovoj Vladi. Dakle, s Andrejem Plenkovićem i njegovom Vladom smo doveli do toga da su gotovo tri četvrtine sela dobile struju ili da se izvode radovi i do kraja godine će biti riješeno. Za sljedeću godinu će ostati još 20-ak zaseoka koje će trebati elektrificirati. Sljedeća tura je voda i vodovodi u različitim područjima, a prije svega, u Ravnim kotarima, ali i Baniji, Kordunu i drugim mjestima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...