Babyboom u Vrsima; Najveći broj rođenih od početka 21. stoljeća, Perinić: “Maksimalno podržavamo mlade obitelji”

Kad je Općina Vrsi prije nekoliko godina započela s provedbom iznimno bogate natalitetne politike, nitko nije mogao pretpostaviti kroz koliko godina će rezultati biti vidljivi. Kako je izvijestio

Državni zavod za statistiku, Općina Vrsi nalazi se u samom vrhu Zadarske županije uz Bibinje s 20 novorođenih u prethodnoj 2019. godini.

Načelnik Perinić pomalo sramežljivo govori o babyboomu, najvećem od početka stoljeća smatrajući kako su tek malo “pogurali” mlade s područja Općine.

– Tijekom cijele prošle godine pratili smo podatke i uvidjeli kako će godina biti iznimno uspješna po pitanju nataliteta. Uspjeh slobodno možemo nazvati demografskom obnovom Vrsi koja je bila prijeko potrebna za daljnji rast i razvoj, ističe načelnik Perinić, koji je također dao svoj osobni udjel ka demografskom razvoju Općine.

U sastavu Općine Vrsi nalaze se mjesta Vrsi i Poljica, a prema popisu stanovništva iz 2011. godine broje 2.053 stanovnika.

– Nadam se kako ćemo ovaj pozitivni trend nastaviti i u budućnosti te već iduće godine imati veći natalitet od mortaliteta. Kroz cijeli mandat maksimalno podržavamo mlade obitelji, školarce te studente raznim potporama. Naš program nastavljamo i u buduće, za Vrsi koje žive, a ne umiru, zaključuje načelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...