Badurina plaće za radnike Ostree prebacio na svoj račun i podigao 3,5 milijuna kuna u gotovini

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji sa nadležnim općinskim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 50 i 30 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela protiv gospodarstva: neisplata plaće i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Radi se o 50-godišnjem Nevenu Badurini i 30-godišnjem Petru Kovačeviću iz tvornice Ostrea.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem Badurinu se sumnjiči, da kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva, u razdoblju od početka 2017. godine do listopada 2018. godine nije isplatio plaće radnicima, ukupno 111-orici radnika navedenog društva, u ukupnom iznosu od preko 3.500.000,00 kuna, dok je istovremeno novčana sredstva tog društva neosnovano prebacivao na svoje drugo povezano društvo da bi potom ista podizao u gotovini i zadržavao za sebe.

Također ga se sumnjiči da je tijekom 2018.godine u obračunskim podacima koje je to društvo dostavljalo nadležnim državnim tijelima krivotvorio podatke o stvarnom broju zaposlenika društva pa je tako za ukupno 78 zaposlenika društva prikazao da se radi o članovima društva kod kojih ne postoji obveza isplate plaće, a sve kako bi se onemogućila prisilna naplata potraživanja tih djelatnika po osnovi neisplaćene plaće.

Nadalje, Kovačevića se sumnjiči da nakon što je preuzeo dužnost direktora društva,  u vremenu od listopada 2018. godine do veljače 2019. godine za 70 zaposlenika društva  nadležnim tijelima nije dostavio obračune plaća, niti je tim istim zaposlenicima dao potrebitu dokumentaciju o neisplaćenim plaćama što bi istima služilo kao ovršna isprava svojih potraživanja po osnovi neisplaćenih plaća u ukupnom iznosu od 750.000,00 kuna.

Protiv obojice je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neisplate plaće, a protiv 50-godišnjaka i zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...