Bivši suigrač Jaysona Tatuma u dresu Sonik Puntamike: “Ostalo mi je još nekoliko ispita na građevinarstvu, pa sam košarku stavio u prvi plan”

Sportska priča novog igrača KK Sonik Puntamika Marina Vručinića puna je zanimljivosti.

Ovaj je 23-godišnjak ima iskustva igranja u HT Premijer ligi. Nosio je dresove KK Split i KK Ribola Kaštela.

Od kadetskog uzrasta igrao je na relaciji Split-Kaštela. Zanimljivo je da je u jednoj sezoni paralelno igrao za kadete Splita i juniore Ribole.

U seniorskoj košarci debitirao je s 15 godina u dresu Ribole i to u sezoni u kojoj se ovaj klub upravo sa Sonik Puntamikom i Šibenkom borio za ulazak u tadašnju A-1 ligu.

Zbog školovanja, a pohađao je paralelno gimnaziju i glazbenu školu, odlučuje se za odlazak u SAD-e gdje mu je suigrač u školskoj momčadi Cheminade bio Jayson Tatum, danas velika zvijezda Boston Celticsa.

– Klasa igrač, već tada se vidjelo. Imao je slobodu u napadu jer je, u pravilu, sve situacije i rješavao. Bio je moćan i dominantan. No, da se razumijemo, bilo je dosta prilika za učiti, sudjelovati i izboriti se za pokazivanje svojih vrijednosti. Mene je posebno dojmila atmosfera. Gdje god smo igrali bile su pune tribine i neopisiva atmosfera. Negdje bi to bilo dvije, negdje deset tisuća ljudi, ovisno o veličini dvorane, ali ambijent i navijanje su svugdje bili nevjerojatni. Ne znam s čim bih to usporedio. U planu mi je bio posjet SAD-u ovog ljeta i susret sa svim tim dečkima. Nažalost, korona je sve poremetila, rekao bih, odgodila, kazuje Marin i pojašnjava kako je stigao do zadarskog hrama košarke i Sonik Puntamike.

– Moj je otac svojim kanalima došao do trenera Vlašića koji se raspitao, pogledao snimke, porazgovarao i odlučio dati mi priliku.

A kako se dogodilo da je košarka ponovno iskočila u prvi plan?

– Ostala su mi tri ispita do završetka preddiplomskog studija građevinarstva, diploma je vrlo blizu i ona mi omogućava dosta posla pa sam procijenio da je vrijeme da košarka opet bude broj jedan. Ona je uvijek bila tu, ali je patila. Presretan sam da sam zahtjevan fakultet u roku priveo kraju. Nekima bez košarke, ili neke druge obveze, treba i dvije godine više. Vidjet ću hoću li nastaviti dalje. Sada je fokus na košarci, a novi izazov koji sam stavio ispred sebe je ostati u njoj. Presretan sam zbog prilike koja mi se ukazala. Moj motiv je velik. I klub i ja imamo ambicije. Bit će zanimljivo. Nekoliko momčadi iz samog vrha HT Premijer lige strše, no s ostalim momčadima u svim utakmicama ćemo imati svoju šansu, istaknuo je novi igrač Sonika.

Trener Vlašić ne krije zadovoljstvo nakon prvih desetak dana treninga.

– Riječ je o vrlo korektnom igraču, istovremeno dečku na svom mjestu. Do mene je došla informacija da Marin želi oživjeti svoju karijeru. Sonik Puntamika je definitivno klub koji mu nudi priliku da pokaže svoju kvalitetu i neosporan talent. Na obostrano zadovoljstvo smo postigli dogovor i uvjeren sam da ćemo i mi kao klub i on kao igrač dati sve da ispunimo ambicije koje nam se podudaraju. Osim rezultata, naš uspjeh bit će i njegov uspješan povratak u svijet ozbiljne košarke, naglasio je prvi čovjek struke zadarskog kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...