Božinović o sastanku s lokalnim stožerima: “Radit će se na tome da što više toga ostane otvoreno”

Ministar Davor Božinović na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera govorio je o sastanku s lokalnim stožerima. Kazao je da će lokalni stožeri morati malo preciznije detektirati žarišta, kako bi se donijele mjere.  Nove mjere danas nisu najavljene.

“Radit će se na tome da što više toga ostane otvoreno, da bude što manje zatvaranja i da mjere koje se donose, da lokalni stožeri preciznije detektiraju žarišta infekcija, kako mjere ne bi pogađale sve diljem Hrvatske”, pojasnio je.

“Ukoliko vidimo da svi stožeri imaju slične zahtjeve, onda se može donijeti mjera za cijelo područje RH. Ovo nije bio sastanak na kojem se planiralo donijeti određene mjere, ja očekuje da će županijski stožeri organizirati život kada je u pitanju borba protiv korone na način da će promptno pratiti situaciju i primjenjivati mjere, donositi odluke i pratiti situaciju na način da kontroliramo sve ono što za RH predstavlja izazov”, kazao je.

Otkrio je i kako se razgovaralo o novim režimima na granicama, no nije govorio o detaljima.

“Treba što preciznije detektirati žarište, detektirati kontakte, a da sve okolo normalno funkcionira, reagirati treba tamo gdje se nešto pojavi, a život neka normalno ide dalje”, kazao je.

Ministar Beroš kazao je kako očekuje da će broj zahtjeva za testiranjem pasti kako turisti budu odlazili iz Hrvatske.

“Na samog sebe sam ljut. Naravno da sam ljut što se čeka. Da pojedine države nisu uvele obvezu testiranja vjerojatno te gužve ne bi ni bile i teško je prilagoditi se odmah. Ono što očekujem da svatko tko ima problem da me nazove i da nađemo rješenje”, odgovorio je i pojasnio svoju izjavu da je ljut zbog velikih gužvi.

Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak pojasnio je odluku o maturalnim putovanjima. “Izdali smo preporuku da se ne putuje u inozemstvo. Neprimjereno je da se putuje na više dana i da se s ovim rizičnim situacijama proširi virus uoči škole”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...