Britanci se opirali karanteni u Zadru: “Gdje nas odvozite?”, jednog pronašli u ljekarni koja je odmah zatvorena i dezinficirana!

Zaraženi stranci u Zadru, kojih je prema jučerašnjoj statistici Stožera troje, smješteni su na tajnoj lokaciji koju 24 sata na dan nadziru djelatnici Civilne zaštite Grada Zadra.

Prvi su ovdje stigli Britanci, od kojih je jedan, nakon što su doputovali s Hvara na kojem su partijali, razvio simptome bolesti. Test je pokazao da je pozitivan, pa je njemu i prijatelju određena samoizolacija. No, nije sve prošlo tako glatko.

Opirali su se karanteni, govorili da će ih se zatvoriti na 14 dana, iskazali su nepovjerenje prema službama i lokaciji na koju ih se odvozi i pred samim objektom vikali kako “neće ući”.

Iako se kao kontakt oboljelog, i drugi mladić iz Velike Britanije morao strogo držati mjera samoizolacije, djelatnici Civilne zaštite dobili su dojavu da se ne nalazi u smještaju i za njim su krenuli u potragu. Pronašli su ga ni manje ni više nego u ljekarni za Višnjiku!

Kretao se po gradu, iako je kao bliski kontakt oboljelog vrlo lako i sam mogao biti zaražen. Pronašli smo ga u ljekarni koja se odmah zatvorila. Pozvana je tvrtka Ciklon koja je obavila kompletnu dezinfekciju prostora. Ista se firma pobrinula i za apartman u kojem su boravili. Praksa je da vlasnik plaća čišćenje, a nakon ovakvih slučajeva ne smije primati goste iduća tri dana, doznajemo iz Civilne zaštite.

U međuvremenu, Britancima se u karanteni u sklopu jednog zadarskog centra pridružio i zaraženi državljanin Švicarske, inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

24 sata pazimo na njih, dobivaju obrok tri puta na dan. Jučer su nas zvali da im donesemo voće… Nema više straha od njihovog samovoljnog izlaska, kažu nam nadležne službe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...