Capak: “Ako situacija bude kao danas, djeca najesen idu u školu”

U protekla 24 sata zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 585. Situaciju je u RTL-u Danas komentirao ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, a osvrnuo se i na početak nove školske godine.

U SAD-u su u kolovozu škole u nekim državama već počele s radom dok su se neki gradovi, zbog visokog broja oboljelih, odlučili na virtualnu nastavu. Italija je naručila nove klupe, one u kojima učenici sjede po jedan, i tako se pripremaju za otvaranje škola najesen.

Hoće li se i kod nas nastava odvijati redovito u školi, za RTL Danas komentirao je Krunoslav Capak.

Mi, Stožer, smo razgovarali s Ministarstvom obrazovanja koje je formiralo jedno savjetodavno tijelo u kojem su ljudi iz Stožera, epidemiolozi i njihovi stručnjaci koji će o tome odlučivati. Prvi sastanak će biti idući tjedan i počet će se donositi odluke vezano uz to. Smatramo da bi djeca trebala ići u školu, ali moramo imati sve varijante otvorene. Ako dođe do slučaja, djeca moraju u samoizolaciju, nastavu bi morali pratiti 14 dana, rekao je Capak i dodao da ako situacija ostane kao danas, škole definitivno počinju s radom:

Djeca će ići u školu. Imamo dobru epidemiološku situaciju i trend brojeva nam je u padu pa bi djeca mogla i morala ići u školu, zaključio je Capak a prenio N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...