Čekaju se novi podaci, Božinović objasnio kakve nas mjere čekaju na jesen

Hrvatska je nakon četiri dana uzastopnog obaranja rekorda u broju novooboljelih drugi dan zaredom zabilježila manje novih slučajeva koronavirusa, no za vikend je, kao što je i ranije bio slučaj, odrađeno i manje testiranja.

U ponedjeljak je, prema izvješću Nacionalnog stožera, evidentirano 126 novih slučajeva pa broj aktivnih slučajeva iznosi 2212. 136 pacijenata je na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata.

Dvije su osobe preminule.

Nakon što su nove mjere uvedene za dio Dalmacije, Stožer je na jučerašnjoj presici izvijestio o sastanku s predstavnicima županijskih stožera na kojem se razgovaralo o daljnjim mjerama.

Rekao je kako lockdowna na razini cijele zemlje ne bi trebalo biti te kako će se žarišta gasiti lokalno, a ako se vidi da većina lokalnih stožera ima slične zahtjeve, rekao je Božinović, neke se mjere mogu donijeti na razini cijele zemlje.

“Duboko vjerujemo da nećemo ući u još jedan lockdown, a na vrijeme nam treba javiti za žarišta kako ne bismo morali odlukama zahvatiti i šire od onoga što je potrebno i moguće u datom trenutku”, rekao je, piše Index.

Očekuje se objava novih podataka iz županija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...