Čekali na suncu; Zadrane s uputnicama i terminima dočekala prazna covid ambulanta

Unatoč činjenici što su, kako kažu, imali uputnicu i dogovoreni termin Zadrani su neki dan morali po velikim vrućinama čekati na uzimanje brisa. Na predjelu Ravnice oko 10 i 30, gdje se uzimaju brisevi, nisu naišli na nikoga, mobilna ambulanta je bila prazna, a ostalo im je samo čekati da se netko napokon i pojavi. Temperatura je bila iznad 30 stupnjeva.

Čekali po vrućini 

“Naručeni smo preko uputnice. Dat nam je termin, tu smo i nigdje nikoga. Zvali smo Zavod za javno zdravstvo Zadar, kažu da ne znaju što da radimo. Kontaktirali smo dežurnog epidemiologa, kaže u čudu pričekajte”, ispričali su za Index.

Potražili smo odgovore. Mobilni covid tim u Zadru kaže nam da je ambulanta za uzimanje briseva u Zadru u jutarnjoj smjeni, od osam do podne, u nadležnosti Doma zdravlja Zadarske županije, a da oni preuzimaju u popodnevnim satima. Slično su nam odgovorili i iz zadarskog stožera.

“Naručeno je bilo 30 briseva i svi su uzeti”

“Za organizaciju uzimanja briseva od 7 do 11 sati zadužen je Dom zdravlja Zadarske županije, a od 12 do 20 sati u istom prostoru nastavlja s radom mobilni covid tim Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Prema informacijama koje smo zatražili od ravnateljice Doma zdravlja Zadarske županije, jučer je za uzimanje briseva na toj lokaciji u navedenom terminu bilo naručeno 30 pacijenata i svi su brisevi uzeti”, kažu iz stožera za Index.

No kako je moguće da već oko 10 i 30 nije bilo nikoga? Iz Doma zdravlja odgovaraju kako oni započinju dezinfekciju u 10 i 25 sati i nakon toga odlaze. Što znači da najmanje sat i pol, na mjestu predviđenom za uzimanje briseva ljudi s uputnicama, tamo nema nikoga.

Odlaze već u 10 i 25 sati

“Tim Doma zdravlja Zadarske županije uzima briseve na Ravnicama za naručene pacijente. Pacijenti se naručuju u terminima od 8 do 10 i 25 sati. Nakon toga se do 11 sati skidaju osobna zaštitna sredstva, dezinficiraju, tuširaju, provjetravaju i odlaze na svoj redovan rad u ordinacijama. Dnevno se naručuje 25 do 30 pacijenata, a ostali se usmjeravaju na mobilni tim Zavoda za hitnu medicinu i na Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije. Jučer su svi naručeni pacijenti obrađeni, a jučer su još i dodatno uzeti brisovi nekoliko pacijenata koji nisu bili naručeni”, kažu nam iz Doma zdravlja Zadar, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...