Cormier pred okršaj s ‘dečkom iz Rtine’: “Želim ljudima ostati upamćen kao borac kojem stavljaju pojas oko pasa”

Posljednjih dana počelo se postavljati pitanje hoće li nedjeljna borba protiv Stipe Miočića uistinu biti posljednja u velikoj karijeri Daniela Cormiera. Čak i njegov trener vjeruje kako postoji šansa da ga se nagovori na ostanak, s čime se slažu svi koji znaju kako bi on reagirao na još jednu priliku suprotstaviti se Jonu Jonesu. No, on je sa svojom najavljenom odlukom miran.

“Nedostajat će mi natjecanje jer ja živim za natjecanje. Moguće da sam najkompetitivniji borac na cijelom rosteru, no za svakoga postoji vrijeme kad mora stati. Nitko nema mogućnost trenirati i boriti se zauvijek. To sad mogu osjetiti i u svojim pripremama”, rekao je Cormier u razgovoru za MMA Fighting, da bi se odmah okrenuo onoj gore spomenutoj mogućnosti:

“Pitaju me što će se dogoditi ako mi daju veliki novac. Ja im kažem da bi se za tako nešto morao pripremati kao što se pripremam sada, a u mojim godina je to, na dulje razdoblje jako teško. S 36 ili 37 godina si me mogao nazvati pet tjedana prije borbe i pitati me jesam li spreman. Rekao bih da nisam, ali da za tri tjedna mogu biti. Sad više nemam taj luksuz, sad mi treba 12 tjedana da bih se doveo u stanje koje mi je potrebno da bih pobjeđivao.”, prenosi FightSite.

Vjeruje kako bi neko vrijeme bio sposoban nastupati na visokoj razini i smatra kako je moguće starijim borcima odraditi dobre nastupe. No, smatra kako će nemoguće držati konstantu.

“Mislim da svaki veliki prvak u jednoj večeri može napraviti dobre stvari, no mislim li da je to moguće u dužem periodu kad si već u godinama? Ne vjerujem”, siguran je u svoje mišljenje.

Ipak, ne namjerava gledati na ono što slijedi nakon borbe sve dok ista ne bude gotova.

“Kad krenem razmišljati o mirovini, to mi je vrlo lako, posebno uz posao koji imam i znajući što me čeka iduće. Dobio sam ponudu ESPN-a za stalno zaposlenje, ne od UFC-a nego baš od ESPN-a. Nisam još prihvatio, ali ponuda je tu. Imam jako puno interesa iz WWE pa čak i nekih drugih poslova izvan MMA-a, na području komentiranja. Tako da mi je lako prihvatiti ono što slijedi. Pokušat ću ostati živjeti u trenutku i fokusirati se na sadašnjost. Ne želim gledati prema onome što mi slijedi. No, znam da imam dobar posao i svijetlu budućnost”, zadovoljan je DC, ali ipak želi još jednom doživjeti onaj svim borcima najdraži trenutak. I upravo želi da to bude ono što će fanovima ostati kao najznačajnija uspomena na njegovu karijeru:

“Želim da moja slika koja će ljudima ostati u pamćenju bude ona s pojasom oko mog pasa, jedan posljednji put. Mislim da će to biti ona memorija koja će svima ostati. Ima puno slika gdje dobivam pojas, no želim da se to dogodi još jednom protiv opasnog tipa, jako opasnog tipa.”

Cormier je u ožujku napunio 41 godinu, a u sportu na visokoj razini je još od srednje škole. Iz hrvanja se na MMA prebacio 2009. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...