Cormier tjedan dana prije borbe: “Stipino samopouzdanje je bez razloga otišlo u nebo!”

Nakon što je završio svoj pripremni kamp te mu je uslijedio odmor prije odlaska u Las Vegas, Daniel Cormier javio se u uživo tijekom prijenosa UFC Fight Nighta 174. Tamo je Paulu Felderu otkrio kako se osjeća sad pred “fight week”, odnosno kad je onaj najteži dio iza njega. Preostalo je samo regenerirati tijelo te proći još nekoliko lakših treninga do borbe.

“Osjećam se dobro. Umoran sam jer ovo je bio stvarno dugi pripremni kamp, ali takav je morao biti ako želim napraviti uspjeh, kao što ću napraviti idućeg vikenda. Imam dovoljno vremena za u potpunosti se oporaviti”, otkrio je DC, koji se javio iz svog doma.

Felder je nakon toga zatražio komentar Miočićeve izjave kako je ono što se dogodilo u prvoj borbi čista slučajnost, odnosno koincidencija te da se to teško može ponoviti. DC u takvim izjavama vidi svoju prednost.

“Stipe je u krivu. Kaže da je prva borba bila slučajnost, ali ako pogledate vrijeme koje smo on i ja proveli u Octagonu, jasno možete vidjeti da sam većinu vremena vodio. To što on govori je ludost, no za mene je dobro čuti takav njegov stav. Čini se da mu je pobjeda dala veliku dozu samopouzdanja, bez razloga mu je otišlo u nebo i to bi mu moglo biti problem. Svatko je mogao vidjeti da sam ga pobjeđivao”, drugačije je mišljenje izazivača.

Otkrio je i kako je ovog puta odradio pripreme tako da se nije štedio te je sve odradio na maksimumu, za razliku od prošle borbe, za koju se pripremao pažljivo, da slučajno ne bi došlo do ozljede nakon koje bi ostao bez borbe.

“Najvažnije mi je bio odraditi pripremni kamp na pravi način. Važno je bilo trenirati kao nekad, kao što sam trenirao za borbe protiv Jonesa ili Gustafssona. Za prošlu borbu sam napravio puno prilagodbi. Leđa mi nisu bila dobro, pa sam trenirao lakše. Čim bi osjetio neke poteškoće bih stao. Davao sam sve od sebe samo da dođem do borbe. Sad sam u fazi da bih lako prihvatio da do borbe ne dođe. Cilj mi je bio pripremiti se da budem najbolji što mogu. Trčao sam, dizao sam utege i sparirao tri puta u tjednu. Napravio sam sve što mogu da bi idućeg vikenda moja ruka bila u zraku”, najavio je DC, otkrivši što mu sama borba znači:

“Ova borba mi znači sve. Ono što sam napravio mi nitko ne može oduzeti. No, na ovaj način osvojiti po drugi put titulu teške kategorije, nakon što sam dva puta bio prvak poluteške, to će mi osigurati mjesto za stolom s najvećim borcima svih vremena. To je sve što sam oduvijek želio. Pobjeda u subotu će mi to osigurati.”

Neizbježno je bilo i pitanje hoće li to uistinu biti posljednja njegova borba, tj. posljednji hod prema borilištu.

“Vjerujem da je to moj posljednji izlazak na borbu u životu. Puno sam toga žrtvovao i mislim da uz sve što se događa u svijetu, trebam biti kod kuće sa svojom trudnom suprugom i dvoje djece. Želim otići kao najbolji na svijetu, kao Georges St-Pierre. Ovo bi trebao biti moj ultimativni trenutak pod svjetlima reflektora”, rekao je s osmjehom, dodavši način na koji misli pobijediti:

“Pobijedit ću ga tako da ću biti najbolji ja, tako što ću biti bolji od Stipe Miočića. Proveo sam s njim do sada 25 minuta u Octagonu i nema dijela mene koji misli da je on bolji od mene. Osjećam da ga mogu pobijediti u svakom aspektu borilačkog sporta. Dok radim svoj posao i držim se plana, on ne može napraviti ništa čime bi me pobijedio. Bit ću ponovno UFC-ov prvak teške kategorije”, piše Fightsite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...