Daily Mail: Hrvatska ide na britansku crvenu listu?

Hrvatska i Grčka mogle bi se naći na crvenoj listi Velike Britanije, piše britanski tabloid Daily Mail u svom online izdanju.

Daily Mail tako navodi da se Britanci koji se nalaze na odmoru u Hrvatskoj i Grčkoj suočavaju s mogućnošću hitnog povratka u domovinu zbog strahova da bi se navedene dvije zemlje mogle naći na crvenoj listi britanske vlade.

Naime, broj slučajeva zaraze koronavirusom u Grčkoj bilježi značajan rast u posljednje vrijeme – od 202 slučaja prošlog tjedna do 226 jučer, dok je Hrvatska po broju novih slučajeva prešla granicu koju je postavila britanska vlada, a koja iznosi 20 slučajeva na 10.000 ljudi u periodu od sedam dana.

Strahovi da bi se Hrvatska i Grčka mogle naći na crvenoj listi pojavili su se u trenucima u kojima britanska vlada očajnički pokušava kontrolirati širenje pandemije, navodi Daily Mail.

Britanska javnost je sve gnjevnija

Britanska javnost je, navodi taj list, sve gnjevnija zbog načina na koji se tamošnja vlada nosi s pravilima za putovanje u jeku pandemije. Vladine ministre se potiče da umjesto 14-dnevne karantene uvedu brzo testiranje na koronu na aerodromima prije nego što još zemalja stavi na crvenu listu.

Daily Mail navodi kako bi se na crvenoj listi Velike Britanije mogle naći i druge popularne turističke destinacije poput Francuske i Španjolske, koje ovih dana također bilježe nagli porast broja zaraženih, a koji bi mogao biti opasan i za one koji koriste svoje godišnje odmore u tim zemljama, donosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...