Donator htio ostati anoniman; DVD Pag dobio vrijedna zaštitna odjela od opasnih materijala

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pag primilo je vrijednu donaciju; vatrogasna zaštitna odijela od opasnih materijala – poznate marke Draeger. Donator ovako vrijedne opreme htio je ostati anoniman te je vatrogasna zaštitna odijela predao gradonačelniku Grada Paga Anti Fabijaniću, koji ista uručio predsjedniku DVDa Pag Juri Orliću i zapovjedniku Branku Potočnjaku. Vatrogasna zaštitna odijela od opasnih materijala pružaju izvrsnu zaštitu od širokog raspona industrijskih kemikalija i bojnih otrova.

Dizajnirana specifično za radnji niskog rizika, mogu se koristiti u raznim situacijama poput mjerenja ili prijenosa opasnih tvari u neeksplozivnim atmosferama. Odjela zadovoljavaju najzahtjevnije međunarodne standardne za plinonepropusna zaštitna odijela za uporabu u vatrogastvu. Odijelo prilikom nošenja pruža kompletnu zaštitu vatrogasca uz mogućnost nošenja vatrogasne kacige, izolacionog vatrogasnog aparata, te dodatne komunikacijske opreme.

„Paški vatrogasci u nekoliko navrata su se susretali s problemom istjecanja propan-butan plina, amonijaka i sličnih plinova na području grada Paga te su u više navrata apelirali na Grad Pag o nužnosti nabavka vatrogasne opreme za slične intervencije. Potrudili smo se pronaći donatora koji ovog puta želi ostati anoniman, te pribaviti dva kompleta vatrogasnih zaštitnih odijela od opasnih materijala vrijednosti oko 60.000,00 kuna. Mišljenja sam da svaka uložena kuna u zaštitu i vatrogastvo, na koncu se višestruko vraća. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo donatoru koji već drugi puta pomaže paškim vatrogascima.“; naglasio je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...