trenutno su na 73 posto turističkog prometa

Fabijanić: “U Pagu nema partyja i noćne zabave, a strani i domaći mediji stavljaju fotografije našeg grada”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Posljednjih dana u domaćim i stranim medijima objavljeni su mnogobrojni članci i tv prilozi o koronavirusu na otoku Pagu pri čemu su objavljivane prepoznatljive fotografije grada Paga. Time je nanesena velika šteta turizmu i svima koji se bave i žive od turizma.

Zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava već razvija miran, obiteljski turizam, pita se gradonačelnik Ante Fabijanić koji je poslao priopćenje za medije:

“U proteklih nekoliko dana od kada su krenule informacije kako su se maturanti iz Njemačke i Italije zarazili na otoku Pagu zaprimili smo jako puno poziva od strane zabrinutih građana i turista koji su rezervirali svoj boravak u gradu Pagu. Neistine i laži koje su potkrijepljene fotografijama i ilustracijama grada Paga nanose veliku štetu našem turizmu. Mi smo napravili sve da zaštitimo, kako naše stanovnike tako i goste, da ovo ljeto provedu u miru i sigurnosti. To potvrđuju i podaci Turističke zajednice Grada Paga koji pokazuju da su tražena manja, mirnija mjesta za ovogodišnji odmor. Trenutno na području grada Paga u privatnom smještaju, kampovima i hotelima boravi puno domaćih i inozemnih gostiju te smo na 73 posto turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu s čime smo iznimno zadovoljni.

Još jednom ponavljam da je svima dobro poznato da se partyji i noćne zabave ne održavaju na administrativnom području grada Paga već na području susjednih jedinica lokalne samouprave Kolana i Novalje te ovim putem molim novinare da shvate da neprovjerenim izvještavanjem čine veliku štetu našim stanovnicima na području Grada Paga koji žive od turizma. Po pitanju informacija o partyjima i noćnim klubovima zasigurno ih mogu dobiti od predstavnika Kolana i  Novalje.

Također, pozivamo sve da slobodno dođu u grad Pag gdje se turisti osjećaju sigurno i mirno provode svoje odmore.”

Ostavi komentar koristeći Facebook