Fekalije ili balastne vode? Nastavlja se ping-pong priopćenjima, Radeta: “Zbog kojih interesa Škifić brani brodara?”

Pitanje je li Cruiser Marella Dream koji je prije nekoliko dana stigao u zadarsku Gaženicu u otvorenom moru ispustio fekalije ili balastne vode, otvorile je niz polemika u javnom prostoru.

Između ostalog, onu između prvog čovjeka SDP-a Raniela Radete i ravnatelja Lučke uprave Roberta Škifića.

Sjetimo, Radeta je zbog izjavu ravnatelja da Cruiser Marella Dream nije ispraznio fekalije već balastne vode javno je zatražio njegovu ostavku, na što se oglasio Škifić kazavši kako “njegovu stručnost nikada nitko nije doveo u pitanje na tako neugodan i grub način”.

Ping-pong priopćenjima se nastavlja.

U najnovijem, Radeta kaže kako mu je “iskreno žao što do sada nitko nije doveo u pitanje stručnost Roberta Škifića”.

Prenosimo ga u cijelosti:

Prije svega moram reći kako mi je iskreno žao što do sada nitko nije doveo u pitanje stručnost Roberta Škifića, kako kaže “na tako neugodan i grub način”, a dopustite mi da kažem i zašto.

Naime, taj isti Robert Škifić nakon održane konferencije u Gaženici dao je izjavu u kojoj navodi kako je brod u “Zadarskom kanalu ispustio balast”, te kako je pročišćivač, to jest prepumpna stanica darovana komunalnoj gradskoj tvrtki Čistoća. Izjave sam, kao dokaz, stavio u prilog jučerašnjoj objavi na facebook.

Danas u tom istom članku, na istom linku, vidljive su naknadne promjene, to jest cenzurirani su neki dijelovi izjave. Tako odjednom u naslovu balastne vode nisu ispuštene u Zadarskom kanalu, a ista onda prepumpna stanica više nije darovana Čistoći nego Odvodnji. Dakle, gospodin Škifić je prije nego što je odgovorio meni, morao je cenzurirati sam sebe.

Nadalje, gospodin Škifić kaže kako nije opravdavao radnje brodara, jer s njima nije ni bio upoznat, ali je još jučer, odmah po završetku konferencije znao kako cruiser Marella Dream nije ispuštao crne vode već balast u Zadarskom kanalu. Nameće se logično pitanje, zbog kakvih se onda namjera ili interesa osjeća prozvanim da brani brodara?

Gospodin Škifić bi prije svega trebao razumjeti da ukazivanje na problematiku balastnih voda nije i ne može biti grubi napad na njega i njegovu stručnost, već su njegove izjave napad na zdrav razum!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...