FOTO Treniraju i na Višnjiku; Seniori HNK Zadar se pripremaju za novu sezonu

Plan i program pripremnoga razdoblja za seniorsku momčad HNK Zadar, čiji je trener Josip Butić, a suradnik mu je Zvonimir Jurić, u segmentu fizičke pripreme uključuje i neke vježbe na sportskoj i rekreativnoj infrastrukturi u Sportskom centru Višnjik.

– Zahvaljujemo upravi SC Višnjik na dobroj suradnji i na tome što smo dobili termine za provođenje određenih vježbi na trim stazi – kaže Josip Butić.

Poslije zagrijavanja i vježbi istezanja igrači su tako na programu imali istrčavanje niza određenih dionica s određenim ritmom i intenzitetom.

– Prethodno smo imali klasični nogometni trening na Stanovima, dakle u prvom je planu bila lopta, a poslije takvih treninga naš program predviđa skup, uvjetno rečeno, opuštajućih vježbi. Općenito sam zadovoljan pristupom igrača i njihovim angažmanom u dosadašnjem tijeku priprema.

Kakva je situacija s odigravanjem pripremnih utakmica?

– Do sada smo prakticirali utakmica s klupskim juniorskim sastavom i te su utakmice bile korisne i za prvu momčad i za juniore.

Josip Butić i njegov suradnik Zvonimir Jurić u ovom trenutku imaju nekolicinu iskusnijih igrača među kojima su najiskusniji Jure Jerbić i Josip Begonja.

– U svakom slučaju njihovo je prethodno iskustvo dragocjeno, prošli su različite stupnjeve natjecanja, pa s igračima nešto mlađima od sebe, među kojima ima i onih s drugoligaškim iskustvom, imamo okosnicu momčadi. Pridodali smo i neke mlađe igrače iz klupske baze i radimo na tomu da momčad što je prije moguće usvoji određeni stil igre koji će biti u okviru trenutačnih sposobnosti i vrijednosti.

U skupini igrača koji svakodnevno treniraju je i Igor Banović, veoma iskusan igrač i s međunarodnom reputacijom.

– Igor nam se priključio i to je dobro i za njega i za nas, ali on je u statusu slobodnog igrača.

U petak, 21. kolovoza, seniorska momčad HNK Zadar imat će u Stanovima pripremnu utakmicu protiv Dragovoljca iz Poličnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...