FOTO Vrijedna oprema; Zadarska kirurgija dobila novi aparat za anesteziju, operacijski stol…

Projektom kojeg je sufinancirala Europska unija pod nazivom “Izgradnja i opremanje dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar, te adaptacija i opremanje dnevne bolnice Službe za kirurgiju” kao dio Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Opća bolnica Zadar je dobila vrlo vrijednu opremu za dnevnu bolnicu Službe za kirurgiju.

Riječ o projektu koji je započeo u veljači 2017. godine potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti od 49.998.615,00 HRK kojim će se omogućiti reorganizacija pružanja bolničke zdravstvene zaštite uvođenjem dnevnih bolnica, čime će se smanjiti broja prijema na akutne bolničke odjele i osloboditi opterećenje na postojećim bolničkim kapacitetima. Realizacijom projekta doprinijeti će se daljnjem razvoju zdravstvene djelatnosti i omogućiti kvalitetnija zdravstvena zaštita za sve one koji gravitiraju našoj bolnici.

Projektom je financirana nabava medicinske opreme za dnevnu bolnicu Službe za kirurgiju, aparat za anesteziju (PERSEUS A500) u vrijednosti 303.750,00 kn, operacijska lampa u vrijednosti 131.300,00 kn i operacijski stol MERRA (univerzalni s pripadajućom opremom) u vrijednosti 409.750,00 kn.

“Vjerujemo da će nova modernija medicinska oprema svakako pridonijeti povećanju kvalitete medicinske usluge u dnevnoj bolnici Službe za kirurgiju i poboljšati uvjete rada medicinskom osoblju”, poručuju iz zadarske Opće bolnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...