Gotovina u Kninu: “Gradimo suvremenu demokraciju, bez obzira na različitosti, svi uživaju jednaka prava i jednake obaveze”

Središnja proslava 25. obljetnice oslobodilačke operacije Oluja održava se danas u Kninu, a na tom je događaju govorio umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina.

– Četvrt stoljeća je prošlo od operacije Oluja koja je odredila budućnost naše domovine, početak kraja rata i uspostavu mira na ovim prostorima. Čast mi je obratiti vam se. Ono, za naš narod sudbonosno vrijeme, zauvijek nas je povezalo. Hrabrost, požrtvovnost i upornost bile su ključne odlike da u ono vrijeme gradimo hrvatsku vojsku i stvaramo pretpostavke za trajni mir. Žrtve su u kolektivnom sjećanju hrvatskog naroda, a sa sjetom i tugom sjećamo se naših poginulih suboraca. Pripadnici oružanih snaga: hvala vam i čestitam vam Dan domovinske zahvalnosti – rekao je Gotovina i dodao:

– Kroz naučene lekcije iz naše burne povijesti smo jači i bolji ljudi, spremni promišljati za danas i bolje sutra. Strahote rata i godine patnji ugrađeni su u temelje hrvatske državnosti. Hrvatska se gradi u suvremenu demokraciju. Država u kojoj svi njeni ljudi, bez obzira na različitosti, uživaju jednaka prava i jednake obaveze. Uz odgovornost svih nas znat ćemo odgovoriti na sve izazove. Na tom putu želim nam puno uspjeha i uz Božju pomoć.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...