Hrvatska na jesen uvodi stroge mjere; Nošenje maski svugdje i ograničenje okupljanja

O tome je li Hrvatska pred uvođenjem novih mjera i kako Stožer namjerava gasiti koronapožar, u RTL-u Danas govorio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

U ponedjeljak se Nacionalni stožer sastaje s lokalnim stožerima pa su i moguće neke nove mjere. Splitsko-dalmatinska županija apsolutni je rekorder po broju novozaraženih, a u Imotskom su već danas najavili nove mjere.

“Radi se o županiji koja trenutno ima najveću incidenciju u Hrvatskoj i jedna od glavnih tema koje mi želimo na tom sastanku sa županijskim stožerima prodiskutirati je prvo razmjena informacija o trenutnoj situaciji, a drugo je da razmotrimo mogućnosti da se na lokalnoj razini, gdje se bolji vidi situacija i mjere se mogu bolje usmjeriti.

Sve mjere su otvorene, od nošenja maski do smanjenja broja ljudi na okupljanjima i tako dalje. Sve to se može donijeti, s time da oni ne mogu donositi odluke, to može samo Nacionalni stožer, ali Nacionalni stožer može podržati lokalni u nekoj mjeri, što je već i bio slučaj”, rekao je Capak.

Na pitanje je li moguće da onda moguće da samo Splitsko-dalmatinska županija dobije odluku o nošenju maski koja neće vrijediti drugdje odgovorio je:

“To je moguće, ali to razgovaramo hipotetski, ne kažem da će to biti. Postoje i druge županija koje imaju visoku incidenciju i od kojih ćemo tražiti da kažu koji je njihov najveći problem i što bi se kod njih moglo aplicirati da se brojevi smanje”, odgovorio je Capak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...