Hrvatsko književno društvo – Ogranak Zadar dobilo vrijedno priznanje

Hrvatsko književno društvo – Ogranak Zadar dobilo je interesantno priznanje za svoj rad. Na Sveučilištu J.J. Strossmayer u Osijeku, obranjen je znanstveni rad Stjepana Horvata, prvi rad koji je sumirao književne nagrade na području Republike Hrvatske. Među tim nagradama, uz bok najpopularnijima, navedena je i nagrada Ogranka Zadar – Nagrada Goran Bujić – književnici novinari.

Ova informacija iznenadila je i Nikolu Šimića – Tonina, zadarskog književnika i jednog od inicijatora same nagrade.

Kako često prelistavam stranice koje se dotiču rada društva, mog rada i gledam jesam li možda citiran ili slično i tako vidim rad “Najznačajnije hrvatske književne nagrade”, kad ono i nagrada Goran Bujić. Ostao sam iznenađen, među značajnijim nagradama poput nagrade “Vladimir Nazor”, “Marin Držić” i ostalima je bila i naša nagrada “Goran Bujić”, ostao sam iznenađen, kaže nam Nikola.

Nikola Šimić – Tonin i književnica Žaklina Kutija pokrenuli su ovu nagradu u čast Gorana Bujića, kao što nagrada govori – književnika i novinara.

Ja sam ga osobno znao i stalno smo razgovarali o njemu. On je meni zapravo otvorio vrata Zadra, ja sam iz Knina. On je radio genijalne osvrte, o kulturi, kazalištu, bio je vrstan pjesnik. Radi njega smo dolazili u Zadar, to je bio čitav jedan književni krug. Bio sam oduševljen njime. Kolegica Žaklina Kutija je predložila da pokrenemo nagradu, jer on je to zaslužio. Bio je i novinar, a najveći dio književnika su ujedno i novinari, poručuje Šimić – Tonin.

Hrvatsko književno društvo – Ogranak Zadar ovu nagradu dodjeljuje na godišnjoj razini, a dodjeljuje se na regionalnoj razini, pa obuhvaća i književnike iz susjednih zemalja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...