HTZ: “U zemlji je u ovom trenutku još uvijek više od pola milijuna turista”

Direktor HTZ-a Kristijan Staničić održao koordinacijski sastanak s predstavnicima turističkih zajednica Ličko-senjske i Karlovačke županije.

Danas je u hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama Ličko-senjske i Karlovačke županije. Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovali su direktor TZ Ličko-senjske županije Ivan Radošević i direktorica TZ Karlovačke županije Dina Begić te 17 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja ove dvije županije. Sastanku je prisustvovao i Tomislav Kovačević, ravnatelj NP Plitvička jezera.

Sastanak je otvorio Ivan Radošević koji je naglasio da je situacija u Ličko-senjskoj županiji vrlo dobra, posebice ako se u obzir uzmu prvotne projekcije s početka godine.

“U kolovozu smo ostvarili odličnih oko 67 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju, a što se tiče kumulativnog razdoblja, odnosno od početka godine do danas smo na oko 54 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju”, izjavio je Radošević, dodavši kako u županiji i u ovom trenutku ima gostiju i to najviše s tržišta Njemačke, Hrvatske i Poljske.

Dina Begić je istaknula kako u ovom trenutku ostvaruju 30 posto prošlogodišnjih turističkih rezultata te da u ovoj godini bilježe porast domaćih gostiju koji u ukupnom turističkom prometu Karlovačke županije ostvaruju udio na razini od 30 posto.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić poručio je kako su dosad ostvareni turistički rezultati, uz povoljnu epidemiološku sliku na temelju koje je Hrvatska svoje granice za turiste otvorila još u svibnju, posljedica i fokusiranih marketinških te informativnih kampanja koje su provedene na ključnim europskim tržištima s kojih je na koncu i ostvaren najveći turistički promet.

“S obzirom na okolnosti iznimno smo zadovoljni ljetnim dijelom turističke godine gdje samo u kolovozu zabilježili 67 posto turističkog prometa u odnosu na prošlogodišnji kolovoz. Pripremili smo kampanje za posezonu gdje smo u prvi plan stavili kontinentalni turizam, nautiku, ali i eno-gastronomiju te ćemo se fokusirati na tržišta u našem najbližem okruženju. Na domaćem tržištu, u listopadu, planiramo realizaciju projekta Tjedan odmora vrijedan.

Paralelno smo u pripremi plana za iduću turističku godinu za koju znamo da će biti iznimno zahtjevna i u kojoj ćemo se osloniti na pojačane marketinške i PR aktivnosti na odabranim tržištima i posebno na oglašavanje na digitalnim kanalima komunikacija”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako nas u ovoj turističkoj godini očekuje još sigurno dva mjeseca turističkog prometa ukoliko se budemo pridržavali propisanih mjera i preporuka te ukoliko će epidemiološka slika u zemlji biti stabilna.

Direktor Staničić također je predstavio buduće aktivnosti koje će se, između ostaloga, odnositi i na usvajanje novih podzakonskih akata i pravilnika koji će dodatno unaprijediti i regulirati turističke procese.

Razgovaralo se o Pravilniku o nedovoljno razvijenim područjima te o Pravilniku o udruženim turističkim zajednicama, ali i o budućnosti sustava turističkih zajednica u zemlji s obzirom na novonastale okolnosti uzrokovane pandemijom COVID 19 i smanjenih prihoda, ali i s obzirom na novi zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji je stupio na snagu s početkom 2020. Teme su uključivale i daljnji razvoj sustava turističkih zajednica s naglaskom na zadaće i uloge turističkih zajednica na lokalnim i regionalnim razinama, piše N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...