Imali ste propušten poziv s broja +216? Nikako se ne javljajte, riječ je o prevari!

Mnogi Zadrani ali i ostali diljem zemlje tijekom jutra su zamijetili kako su tijekom noći i li i jutra na svojim mobilnim telefonima imali propušten poziv. I to svi mahom s pozivnog broja zemlje +216 koja pripada Tunisu.

Kako smo i mi u redakciji na nekoliko službenih mobitela imali sporne propuštene pozive, odlučili smo provjeriti o čemu je riječ.

Prema informacijama A1 Hrvatska riječ je o posebnim brojevima čije se odredište redovito krije na udaljenim destinacijama za čije pozivanje minuta košta i preko nekoliko stotina kuna.

Informaciju o tome je li PU zadarska zaprimila ikakve prijave po ovoj osnovi nismo uspjeli provjeriti, no neslužbeno smo doznali kako su prijavu o pozivima zaprimila sva tri hrvatska operatora, koji pozivaju korisnike da isto prijave njima na brojeve:

  • A1 – 0800 091 091,
  • HT – 0800 9000,
  • Tele2 – 095/1000 444.

A vi nikako ne zovite broj koji vas je “cimnuo” natrag ako ne planirate do obližnje banke po omanji kredit.

Prema informacijama koje smo dobili netom prije objave ovog teksta, velikoj većini građana pozivi su se nastavili i tijekom jutra, pa svakako pripazite!


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...