Izgubljeni Samsungov smartfon sad je moguće naći i ako nije spojen na internet

Kad izgubite pametni telefon važno je locirati ga što je prije moguće. Većina proizvođača nudi neki način kako otkriti gdje je nestali uređaj. Među njima je i tvrtka Samsung koja ima aplikaciju Find My Mobile.

Ta je aplikacija dosad mogla pronaći vaš pametni telefon samo dok je taj uređaj bio povezan s internetom. Ali, to više nije slučaj – od sad će biti moguće locirati ga i ako je offline.

Softverska nadogradnja za Find My Mobile donosi, naime, značajku Offline finding koja bi – čini se – trebala omogućiti korištenje drugih smartfona u potrazi za izgubljenim Samsungovim uređajem iz serije Galaxy koji bi mogao biti u blizini.

Osim pametnih telefona i tablet računala, na taj bi način moglo biti moguće pronaći i pametne satove te bežične slušalice koji su bili povezani s vašim uređajem.

Nova značajka bit će automatski instalirana idući put kad nadogradite aplikaciju Find My Mobile. No, morat ćete ju aktivirati kako bi ju mogli koristiti.

Nakon što stigne softverska nadogradnja dobit ćete obavijest kako novu značajku trebate aktivirati putem postavki. Također ćete moći odabrati hoćete li enkripcijom zaštititi svoju lokaciju offline, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...