“Jesu li ispravni toplomjeri u bolnici?”; Došla na pretrage, mjerili joj temperaturu 5 puta i dobili 5 različitih rezultata

Učestalo mjerenje temperature na javnim mjestima postalo je praksa na koju se navikavamo.

Opća bolnica jedno je od mjesta na kojima je ono obavezno. S obzirom na to da se radi o jednoj od mjera predostrožnosti za prevenciju širenja koronavirus, ovu praksu prihvaćamo kao realnu i razumnu, piše u uvodnom dijelu svog obraćanja javnosti naša sugrađanska koja želi podijeliti svoje iskustvo.

Ona je 5. kolovoza na preporuku osobnog liječnika opće prakse došla na Hitni prijem kako bi izvadila krv s obzirom na to su liječnici posumnjali na autoimunu bolest kod koje pravovremeno detektiranje neobičnih pojava na tijelu može značiti precizniju dijagnozu te jasniji put ka oporavku. No, ovdje se susrela s pomalo apsurdnom situacijom koja ju je navela da se zapita jesu li toplomjeri u zadarskoj bolnici ispravni, što je u vremenu epidemije koronavirusa, posebno važna stavka.

„U srijedu, 5. 8. na preporuku liječnika došla sam na hitni prijem kako bih izvadila krv. Na ulazu u bolnicu mjerena mi je temperatura te je utvrđeno da je nemam. Ponovnim mjerenjem na trijaži na hitnom prijemu utvrđeno je da imam 37,7°C na što sam tvrdila da rezultat nije točan. Ponovljeno mjerenje običnim toplomjerom je pokazalo temperaturu od 36,8°C. Nakon toga me sestra poslala u čekaonicu te mi je nakon 40 minuta čekanja ponovno izmjerila temperaturu koja je ovoga puta bila 37°C. Nakon tog mjerenja, sestra me poslala vani kako ne bih zarazila druge s obzirom na to da sam tada već bila pod sumnjom kao osoba potencijalno oboljela od korone. Nakon 40-ak minuta sestra je ponovno došla do mene te me uputila na zarazni odjel zbog povišene temperature.

Na zaraznom odjelu mi je ponovno izmjerena temperatura koja je ovoga puta bila 36,6°C. Odgovor koji sam dobila od prisutne doktorice je da ne zna što bi sa mnom trebala s obzirom na to da nemam temperaturu. Nakon toga sam se vratila na hitni prijem prilično zbunjena, umorna i ljuta. Ondje sam sestri rekla da nemam temperaturu unatoč njenim prethodnim mjerenjima. Je li moguće da 5 mjerenja temperature pokaže 5 različitih rezultata? Provjerava li se ispravnost toplomjera u Općoj bolnici Zadar?“, pita se pacijentica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...