Kapović napao HTZ: “Naš trud i rad nisu prepoznati!”

Općina Vir kritizirala je praksu HTZ-a koji u svojim posljednjim izvješćima kao najuspješnije turističke destinacije navodi Rovinj, Poreč, Split, Medulin i ostale zbog najviše ostvarenih turističkih dolazaka.

Vir je, kažu, rekorder u Hrvatskoj.

Hrvatska turistička zajednica kao institucija prati naš rad već više od zadnjih 10 godina i to aktivno, moram reći da smo mi za njih malo prebrzi, previše radimo. Oni nas teško prate na županijskoj razini, teško nas prate na državnoj razini. Smatram da naš trud i rad nisu prepoznati. Nominalno brojke govore da na Vir dolaze stotine tisuća turista, a od toga su 70% stranci, ističe načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, piše HRT.

Stranci dolaze iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske, BiH, Srbije, dodaje Kapović, priznajući da na Viru nema hotela i velikih autokampova.

Ipak ističe da to ne može izbrisati činjenicu da je Vir, primjerice prošle godine, imao 160 tisuća turista koji su napravili 2,6 milijuna noćenja. Ove godine, za sada, broj je prešao 100 tisuća.

Kapović dodaje da je Vir “Šampion turizma 2020. godine” u nominalnom broju noćenja.

Vlasnici nekretnina na otoku, njih više od 50%, su stranci, dodaje, ističući da su destinacija s tri zvjezdice, s namjerom da u idućih deset godina postanu destinacija s četiri zvjezdice.

Ali u tome nam moraju pomoći, zaključuje načelnik Općine Vir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...